Aardbeien zijn overheerlijk en zitten boordevol vitamines. En ze zijn nog eens goed voor je lijn ook, en wel om deze redenen.

Er zijn veel redenen te bedenken om aardbeien te eten, eerst en vooral omdat ze overheerlijk en gezond zijn. Maar ze zijn ook nog eens goed voor de lijn! Aardbeitje, iemand?

1. Weinig calorieën

Aardbeien zijn zoet, maar toch bevatten ze veel minder calorieën dan je zou verwachten. 100 gram aardbeien zijn goed voor zo’n 30 calorieën, het minst van alle fruitsoorten. Een kiwi bijvoorbeeld, weegt 75 gram en bevat 50 calorieën.

2. Ze zitten vol water

Voldoende drinken is essentieel voor je lichaam, zeker bij warme temperaturen. Water een beetje beu? Aardbeien bevatten heel wat water. Goed dus om extra vocht binnen te krijgen. Al mag je dat water natuurlijk niet vergeten. 😉

3. Een bron van foliumzuur

Aardbeien bevatten misschien weinig calorieën, ze zitten vol vitamines. Zo zijn ze een bron van foliumzuur of vitamine B11. Foliumzuur is belangrijk voor de groei van het lichaam en de aanmaak van rode en witte bloedcellen. Daarnaast bevatten ze kalium, dat zorgt dan weer voor een gezonde bloeddruk en het regelen van de vochtbalans in het lichaam.

4. Vol met vitamine C

Sinaasappels staan er om bekend veel vitamine C te bevatten, maar aardbeien bevatten zelfs nog meer. Zo’n 60 miligram per 100 gram. Door 8 aardbeien per dag te eten heb je al je daglijks aanbovelen hoeveelheid vitamine C binnen. Vitamine C is onder andere goed voor je huid, het zorgt voor de aanmaak van collageen, en dat helpt tegen huidveroudering.

5. Afvallen dankzij aarbeien?

Tot slotte, de hamvraag: kan je afvallen dankzij aardbeien? Afvallen door enkel aardbeien te eten gaat helaas niet lukken. Maar het is een perfecte aanvulling op je dieet. Eet ze bij het ontbijt, als gezond tussendoortje of vervang een calorierijk dessert door een gezonde portie aardbeien. Op die manier kunnen aardbeien zeker helpen als je enkele kilo’s kwijt wilt. Uiteraard is het ook belangrijk om voldoende te bewegen. Trek dus die wandelschoenen aan en neem je aardbeien mee als gezond tussendoortje onderweg.

Meer tips voor dat bikinilijf:

Openingsbeeld: Getty Images