Gezond eten is altijd belangrijk, maar kan het je immuunsysteem effectief een boost geven? Wij vroegen het aan dr. Ir. Eric De Maerteleire. Hij is de auteur van ‘ ‘Gezond eten, gezond ouder worden’ en werkt momenteel aan een nieuw boek rond voedingsmythes.

Eric, u legt momenteel de hand aan u nieuwe boek?

“Klopt, ik werk gelukkig van thuis en blijf bij mensen uit de buurt. Ik vervul dus mijn burgerplicht. Dat is natuurlijk de eerste stap om jezelf te beschermen tegen Corona: uit elkaars buurt blijven en de regels van de overheid nauwlettend opvolgen. Dit virus is zeer besmettelijk. Binnen zitten mag dan even wennen zijn, maar gebruik deze tijd om aan je gezondheid te werken en even stil te staan bij al die stress die je ervaart. Daarnaast wil ik een heel dikke merci zeggen tegen alle dokters, verpleegkundigen, zorgkundigen en andere medewerkers in ziekenhuizen en rusthuizen. Zij staan nu aan de frontlinie om ons te beschermen tegen het virus. Ze riskeren hun eigen leven, terwijl wij gewoon in de back office zitten. Blijf dus uit elkaars buurt.”

“Het is een nationale ramp, de hoeveelheid fruit dat de Vlaming eet, laat deze tijd een goed moment zijn om daar bij stil te staan en dat vanaf nu dagelijks te eten”

Verder lezen?
Wil je graag verder lezen en ongelimiteerd genieten van al onze artikels? Maak dan snel een account aan en stap binnen in de wereld van Feeling.
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut en krijg toegang tot alle Feeling artikels.

Meer tips in tijden van Corona: