Hoe houden dokters zichzelf gezond? Ze schrijven ons gebalanceerde voeding, work-outs en medicijnen voor. Maar wat doen specialisten zelf om hun lichaam in topvorm te houden? Lees en leer van de beste medische experts in hun vakgebied. Vandaag: sportcoach Ljev Vercammen.

1. Wat doe je zelf om in vorm te blijven?

“Ik hou mij aan de drie pijlers die ik ook tijdens trainingen hanteer: bewegen, gezond eten en voldoende rust nemen. Ikzelf combineer recreatieve beweging, zoals de kinderen te voet naar school brengen of de hond uitlaten, met intensievere sport zoals fietsen of lopen. En twee keer per week doe ik aan krachttraining in de fitness. Verder vind ik het heel belangrijk om af en toe te genieten en positief in het leven te staan. Ik geloof in het stellen van concrete doelen en het focussen op een gezonde levensstijl op de lange termijn.”

“Vet verbranden is altijd een combinatie van de juiste voeding en beweging”

2. Wat is het grootste misverstand binnen je vakgebied?

“Mensen die naar de sportschool komen, denken dat ze van fitnessoefeningen zullen vermageren, maar dat is niet zo. Fitness zorgt ervoor dat je spieren en je conditie verbeteren en dat je leniger wordt, maar om af te vallen moet je toch voornamelijk op je voeding letten. Een ander misverstand is dat je lokaal vet kunt verbranden, en dat je een platte buik krijgt door duizend buikspieroefeningen te doen. Niet dus! Vet verbranden is altijd een combinatie van de juiste voeding en beweging.”

3. Laat je je soms begeleiden door een collega?

“Ik heb zelf geen personal trainer, maar ik leer nog elke dag bij van mijn collega’s. Door samen met anderen te trainen, te overleggen en veel te lezen heb ik mijn eigen manier van werken ontwikkeld. Onlangs schudde een collega mij wakker over mijn verkeerde eetpatroon. Met zijn hulp ben ik in een paar weken tijd zes kilogram afgevallen. Die expertise gebruik ik nu op mijn beurt in mijn eigen coachings.”

Meer over sport:

(Tekst: Manon Kluten)