Zalig om de dag te starten met een lekker kopje koffie. Maar die suiker in je koffie is niet bepaald gezond. Wil je graag een lekker zoet alternatief? Dan moet je dit zeker eens proberen.

Graag minder suiker op het menu? Lees dan dit handige stappenplan. 

Op dit moment lijdt zowat 8% van de Belgen aan diabetes type 2, en tegen 2030 zou dat zelfs 10% zijn. Belangrijk dus om onze suikerinname te beperken. We zouden onze suiker in de koffie kunnen vervangen door zoetstof, maar ook dat blijkt niet aan te raden.

Gelukkig is er een lekker en gezond alternatief. Vervang je suiker door kaneel in je koffie. Het is heerlijk zoet én heeft nog heel wat gezondheidsvoordelen. Zo zou het onze bloedsuikerspiegel onder controle houden en zo sugar cravings tegengaan. Bovendien zou het ons immuunsysteem een boost geven en ons beschermen tegen virussen. Daarnaast zou het goed zijn voor onze spijsvertering, erg belangrijk want onze darmflora heeft invloed op onze huid, slaap en stressniveauBovendien is het caloriearm en dus ook nog eens beter voor je lijn. Smakelijk!

Meer tips om wat minder suiker op het menu te zetten:

  • Eet minder bewerkt voedsel: kant en klaar en afhaalgerechten bevatten vaak heel wat suiker. Kook daarom liever zelf met verse en pure ingrediënten.
  • Kies voor gezonde snacks: er zijn heel wat mogelijkheden om koolhydraatarm te snacken. Hier vind je enkele tips.
  • Drink minder alcohol: helaas, ook je wijntjes en cocktails bevatten vaak heel wat suiker.
  • Lees de etiketten goed: zelfs als er ‘minder suiker’ of ‘laag in suiker’ op de verpakking staat, klopt dit vaak niet volledig. Lees dus altijd goed de voedingstabellen om zeker te zijn.

Meer over koffie: