Met deze 5 voedingsmiddelen slaap jij als een roosje

Drukke dagen, we kennen ze allemaal. En wanneer je dan éindelijk in je bed ligt, kun je de slaap niet te pakken krijgen. Gelukkig vonden wij 5 voedingsmiddelen die je nachrust positief beïnvloeden. Probeer ze uit en... alvast slaap zacht!

1. Koekje

Hé wat leuk: blijkbaar helpt een koekje ons om beter te slapen. Het neemt namelijk ons hongerig gevoel weg en geeft ons snel energie. De energie is ook snel genoeg uitgewerkt, waardoor de slaap niet lang op zich laat wachten. Als alternatief zijn een beschuit met confituur of een rijstwafel (zonder zout!) ook een goede optie.

2. Kruidenthee

Er zijn verschillende soorten theeën die ons, naast verwarmen, ook tot rust doen komen. We denken bijvoorbeeld aan rooibosthee, lindethee of kamillethee.

3. Soep

Een tasje soep is een goed idee rond bedtijd, maar kies voor de zelfbereide basisvariant. Extra peper, zout, kruiden of andere pikante smaakjes werken niet erg bevorderend voor je nachtrust. Zo hebben kant-en-klare soepen vaak een te hoog zoutgehalte om vlug en rustig in slaap te vallen.

4. Warme melk met honing 

Het trucje dat we allemaal kennen. Maar wist je dat dit drankje vooral helpt omdat er zo een ontspannend ritueel aan vasthangt? Je krijgt er warme handen van, een lekker warm gevoel in je buik en wanneer je daarna onder je knusse lakens ligt, kan je bijna niet anders dan heerlijk slapen.

5. Groenten

Ga gerust voor late night worteltjes, komkommer of snoeptomaatjes. Groenten en salades nemen je hongergevoel weg, geven je een vitamine- en vezelboost en bevatten amper calorieën. En het belangrijkste: ze houden je niet uit je slaap. Groene groenten (en noten) bevatten bovendien magnesium, nog een extra waarmee je sneller de slaap kunt vatten.

Bekijk ook zeker eens de slaaptips van onze redactie.
 

Lees ook:

Dit doet te weinig slaap met je lichaam

5 signalen dat je te weinig slaapt

7 manieren om echt te relaxen

Partner Content

Gesponsorde content