Hoewel een reis naar verre oorden er misschien niet in zit, ook in België zijn er prachtige plekjes waar je kunt flaneren in bikini. En ook voor je gezondheid pak je best die extra kilo’s aan. Dankzij deze tips raak je die coronakilo’s kwijt die zijn blijven plakken.

1. Stel een doel

En zorg vooral dat het haalbaar is. Het is heel mooi dat je tegen de zomer 15 kilo kwijt wilt, maar het vooral realistisch zijn. Je hoeft niet meteen heel grote veranderingen aan te brengen, kleine tips doen veel: eet wat minder koolhydraten, snoep minder en probeer de volgende eenvoudige en haalbare tips.

2. Kom meer buiten

Nu erg belangrijk voor je mentale welzijn én het heeft niets dan voordelen. Wandelen of lopen is een goede manier om je hoofd leeg te maken, je doet vitamine D op en je verbrandt er nog eens calorieën mee ook. Geen fan van joggen? Geen zorgen, wandelen is vaak beter om af te vallen.

3. Voorzie gezonde snacks

Kun jij de chocolade of chips maar moeilijk laten? Zorg dan dat je altijd gezonde snacks hebt. Toch zin in zoet? Er zijn heerlijke receptjes en nu je extra tijd hebt, is dit de uitgelezen kans om aan de slag te gaan. Van gezonde chocoladetruffels tot lekkere granolabars, je maakt ze gewoon zelf.

4. Kook meer zelf

Hoe je het ook draait of keert, zelf koken is dé manier om minder calorieën naar binnen te spelen. En ja hoor, ook bij een gezellige barbecue kun je het perfect gezond houden.

5. Drink veel water

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen, water is écht belangrijk voor je. Wissel af met thee, homemade soep en infused water.

6. Maak heerlijke salades

“Leuk, die eerste zonnige dagen, maar dan komt het besef: bijna bikinitijd!”, vertelt Ellemieke aan Feeling. Door een paar keer per week mijn avondmaal te vervangen door een salade, lukt het me elk jaar toch weer om die overbodige winterkilo’s op tijd kwijt te raken.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Salades zijn ook een prima manier om meer groen te eten. Hoe groener een groente is, hoe meer chlorofyl er inzit, een stof die planten hun groene kleur bezorgt, de darmen en lever reinigt en voor meer energie zorgt. Chlorofyl zit in elke groene plant, struik, blad en alg, en dus ook in voedingswaren als:

  • Groene bladgroenten, zoals sla, rucola, spinazie, boerenkool, paksoi, andijvie en groene kool.
  • Groene vaste groenten, zoals broccoli, groene asperges, sperziebonen en spruitjes.
  • Grassen, zoals tarwegras en gerstegras.
  • Zaden en noten.
  • Algen, zeewieren en producten die daarvan gemaakt zijn, zoals chlorella, spirulina, Irish Moss, kelppoeder, kelpnoodles, nori, wakame en sushi-wraps.

7. Sla het ontbijt niet over

Uit onderzoek blijkt dat mensen die niet ontbijten, meer kans hebben op een buikje. Laat dat vet rond de vitale organen nu net het gevaarlijkst zijn. Maak tijd om een gezond ontbijt te maken.

8. Varieer voldoende

Wil je die gezonde levensstijl graag volhouden, dan is het een kwestie van variëren. Zo wordt het niet saai én krijg je al die vitamines, mineralen en gezonde voedingsstoffen binnen.

9. Sla een gezonde voorraad in

Neen, we bedoelen niet dat je moet hamsteren. Maar je kunt wel van je extra vrije tijd gebruik maken om het vol te houden wanneer de lockdown voorbij is. Maak je een lekkere, gezond gerecht, maak dan eens grotere portie en vries wat in voor als je hectische leven terug begonnen is.

10. Eet meer groenten

We eten te weinig groenten en fruit, en laat dat nu de gezondste ingrediënten zijn om op het menu te zetten. “Maak er een doel van om minstens 500 gram groenten per dag te eten”, vertelde diëtist Michaël Sels in een interview. Een haalbare en leuke challenge om nú te proberen.

11. Beweeg nóg meer

Dit is het uitgelezen moment om eens iets nieuws te proberen: volg een online sessie yoga, geef pilates een kans of probeer zumba in je woonkamer.

Zo wordt het ongetwijfeld een succes

Boek over meal preppen

Start nú met je gezonde levensstijl en hou het ook na de lockdown vol. In dit boek lees je hoe je het aanpakt.

Meal Prep Plan – Sally O’Neill – Uitgeverij Van Halewyck – €22,50

Een persoonlijke chef-kok in je keuken

Liever niet achter de koopotten? Met Mealhero ontvang je gezonde maaltijden (aan huis geleverd) die je stoomt in de slimme stomer. Geen extra vetstoffen dus. En omdat het vriesverse maaltijden zijn, is het achteraf gemakkelijk vol te houden. De heerlijke gerechten gaan in de stomer, je bestuurt het apparaat met een app die je op je telefoon selecteert en je tovert gezonde maaltijden op tafel.

Mealhero & Mealhero gerechten – per maaltijd: € 7,08 – verhuur Mealhero: € 5/ maand

Yoga outfit

Yoga is gewoon veel leuker in een mooie outfit.

Naadloze legging en top – Filippa K – legging: €70 & top: € 95

 

Brita Waterfles

Gebruik een hervulbare waterfles om je lichaam dagelijks goed te hydrateren.

Herbruikbare fles (1l) – Brita – €15,95

 

Barbecook

Neen, je hoeft geen saai leven te leiden als je wilt afvallen. Ook op de barbecue hou je het gezond.

Barbecue – Barbecook – €135

Meer tips om die coronakilo’s kwijt te spelen: