Er zijn vele moeilijke mogelijkheden om extra calorieën te verbranden. Maar makkelijk mag ook wel eens. Wetenschappers vonden namelijk dé truc om 200 extra calorieën te vermijden. Het is gratis, gemakkelijk en iedereen heeft het in huis. Wat het is, lees je hier.

Meer water, minder calorieën

Uit een recente studie, die de eet- en drinkgewoontes van 18.311 mensen onderzocht, blijkt dat we via een eenvoudige manier heel wat calorieën kunnen uitsparen. Het wondermiddel? Water. Zo vonden de onderzoekers dat een gemiddeld persoon ongeveer 4 glazen water per dag drinkt, mensen die nog eens 3 glazen meer dronken dan het gemiddelde kregen per dag ook maar liefst 200 calorieën minder naar binnen. Opmerkelijk toch?

Water i.p.v. Frisdrank

De verklaring? Als we meer water drinken, zijn we minder snel geneigd om naar die slechte frisdranken te grijpen. En het geeft ons een gevuld gevoel, zo eten we minder dus. Hierdoor krijgen we minder vet, cholesterol…  in ons lichaam. Een echte win-win situatie. Water is gezond, fris en we verliezen er calorieën mee.

Drink je niet genoeg water? Met deze 5 tips heb je in no-time voldoende gedronken en dit doet elke dag 1,5 liter water drinken met je lichaam.

 

Meer tips voor een gezond lichaam:

Openingsbeeld: For Love and Lemons