Sandra Melis (46) is docent Drama en nam dit jaar deel aan het tv-programma Taboe met Philippe Geubels. Ze zat in de aflevering over obesitas.

Sandra Melis: “Toen ze mij vroegen om deel te nemen aan het programma, zei ik onmiddellijk nee. Ik had geen zin om in de openbaarheid te komen met mijn verhaal. Maar ze bleven aandringen en er kwamen twee heel straffe redacteurs langs. Ze wilden me blijkbaar écht. Ik kreeg veertien dagen bedenktijd en sprak erover met een paar mensen in mijn omgeving. De opmerking van een goede vriend gaf de doorslag: ‘Je bent al zo lang bezig met je gewicht. Er is één ding dat je nog niet hebt gedaan: ermee gelachen.’ Op dat eigenste moment besefte ik dat hij gelijk had en ben ik gesprongen.

Wat zeker ook heeft meegespeeld bij die beslissing, is de regisseur van het programma. Kat Steppe is een echte kunstenares. Hoe zij beelden monteert, met die rust erin, dat is echt poëzie. Die midweek samen met de andere kandidaten was fantastisch. Er was meteen een klik. Mijn deelname voelde aan als een warm bad van liefde. Enorm luxueus ook, met lekker eten en een mooie kamer. Daardoor durfde ik me kwetsbaar op te stellen. Philippe Geubels is in het echt exact hetzelfde als op tv. Een heel authentieke mens, ik heb veel plezier met hem gemaakt. Toen ik het programma uiteindelijk op tv zag, heb ik wel een slag van de hamer gekregen. Het was heel confronterend om mijn grote lijf op het scherm te zien. Ik moest er echt aan wennen en het kostte plots weer moeite om mezelf graag te zien. Dat heeft dus tijd gevraagd. Plots was ik ook een herkenbaar figuur. Ook al was ik maar een uurtje op tv geweest, ik werd toch overal herkend. De caissière in de supermarkt gaf me zelfs dieettips (lacht).

Lees verder op de volgende pagina

1 2
bekijk op één pagina

Meer straffe getuigenissen:

FOTO: ©SOFIE GHEYSENS