Moeilijke slaper? Dan schrap je dit best van je menu

Ben jij een moeilijke slaper? Uiteraard drink je best niet te veel koffie of andere drankjes met cafeïne. Maar volgens nieuw onderzoek schrap je ook dit best van je menu.

 

Onderzoekers van de universiteit van Colombia ontdekten dat verzadigde vetten en suiker een negatieve invloed hebben op je slaap. Een groep van 13 mannen en 13 vrouwen kregen een maaltijd voorgeschoteld. De helft kreeg een gezonde maaltijd met vezels (Denk aan havermout, gerst, bonen en prei), de andere helft mocht zelf kiezen wat ze zaten, waardoor vrijwel iedereen verzadigde vetten en suikers binnenkreeg.

Vervolgens werd gemeten hoe snel de participanten in slaap vielen. Gemiddeld viel de groep na 29 minuten in slaap. De mensen die een gezonde maaltijd aten, waren al na 17 minuten in dromenland. Bovendien sliep diezelfde groep vaster dan de groep die voor verzadigd vet en/of suiker koos.

De wetenschappers concludeerden dat je dus beter voor een gezonde maaltijd kiest, en suiker en verzadigde vetten mijdt, als je goed wilt slapen.

Meer slaaptips nodig? Lees dan zeker dit.

Meer over gezondheid:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content