Nathalie Meskens verklapt hét geheim van haar figuur in nieuw boek

Ongeveer een jaar geleden onderging Nathalie Meskens een gigantische metamorfose, ze verklapte toen al welk dieet haar daarmee had geholpen. In haar nieuwe boek ‘Plan boost’, dat uitkomt in oktober, gaat ze daar nu dieper op in. Ze verklapt wat haar geheim is en welke recepten haar geholpen hebben om in shape te raken. En dat snoepen toegelaten is, bewijst dit voorsmaakje uit haar nieuwe boek: avocado cheesecake. 

Intoleranties

Dat Nathalie een foodie is, wisten we natuurlijk al. Samen met haar ex-man runde ze twee Thaise restaurants. Ze schreef ook al twee Thaise kookboeken ‘So good, not normal’ en ‘Too good, not normal’. Toch gooide ze vorig jaar haar levensstijl om. Ze verdiepte zich in de voedingsstijl van Pascale Naessens en liet zich testen op intoleranties. En het resultaat mag er zijn, ze ziet er stralend uit. Wij kijken al uit naar haar nieuwe boek en duiken ondertussen de keuken in met haar eerste recept: de avocado cheesecake.

Vegan avocado cheesecake

Ingrediënten voor de bodem

  • 125 gram pecanoten
  • 50 g geraspte kokos
  • 70g pure chocoladecallets
  • 190 g ontpitte dadels
  • 3 el gesmolten kokosolie op kamertemperatuur

Ingrediënten voor de vulling

  • 600 g avocadovruchtvlees (ongeveer 6 avocado’s)
  • 2 dl limoensap (ongeveer 8 limoenen)
  • 1 ½ tl limoenzeste
  • 190 g biologische honing (of plantaardige siropen zoals ahorn, agave, ..)
  • 1 ¾ dl gesmolten kokosolie op kamertemperatuur

Zo maak je de bodem

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en rooster de pecannoten en de kokos in de oven gedurende ongeveer 7 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Doe de noten en kokos in een keukenmachine samen met de andere ingrediënten voor de bodem en mix tot een kruimelig, maar kleverig mengsel. Laat het niet helemaal glad worden.
  • Bekleed een springvorm (18 cm doorsnee) met bakpapier.
  • Doe het beslag in de springvorm. Overdek de kruimellaag met bakpapier en druk de bodem goed plat met je handpalm, zodat je een gelijkmatige laag krijgt. Haal het bakpapier er voorzichtig weer af en zet de vorm in de koelkast.

Zo maak je de vulling

  • Mix alle ingrediënten voor de vulling tot een glad mengsel.
  • Voeg naar smaak extra limoensap of –zeste toe en zoet eventueel met wat extra honing of ahornsiroop. De vulling moet fris en ‘n tikje zurig smaken.
  • Haal de vorm uit de koelkast en giet het beslag op de bodem. Dek de vorm af en zet de taart minstens een paar uur of tot de volgende dag in de koelkast tot hij mooi is opgesteven.

‘Plan Boost’ verschijnt midden oktober bij  Borgerhoff & Lamberigts.

 

 

 

Meer gezonde recepten:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content