Levensverzekeraar NN (het vroegere Delta Lloyd Life) maakt vandaag de resultaten bekend van haar Nationaal Gezonderzoek 2018. Deze derde editie zoomt in op de relatie tussen een gezonde levensstijl, succes op het werk en een gelukkig leven. Uit het onderzoek blijkt dit jaar dat de werkende Belg lichamelijk gemiddeld al 6.1 jaar ouder is dan haar/zijn kalenderleeftijd. Het pijnlijke gevolg van een ongezonde levensstijl. Onder andere roken, een gebrek aan lichaamsbeweging en stress zijn oorzaken. Maar ook slaaptekort speelt een cruciale rol. En maar liefst 6 op 10 werkende Belgen slaapt te weinig.

Lees hier nog eens waarom een slaaptekort zó gevaarlijk is 

Stress en slaaptekort zijn belangrijke factoren die een ongezonde levensstijl in de hand werken en op die manier onze biologische leeftijd de hoogte in jagen. 28% van de werkende Belgen heeft op regelmatige basis te veel stress. Zes op de tien werkende Belgen (61%) geeft aan te weinig te slapen tijdens de werkweek. Het gevolg hiervan is dat de meerderheid (55%) van de werkende Belgen meestal moe naar het werk komt.

Werkende Belgen die wel uitgerust naar het werk komen, plukken daar ook de vruchten van. De grote meerderheid (83%) van de uitgeslapen werkende Belgen gaat optimistisch door het leven en de meerderheid van de uitgeruste Belgen (54%) voelt zich zeer gelukkig met een score van minstens acht op tien. De niet-uitgeslapen collega’s daarentegen gaan minder optimistisch door het leven (68%) en slechts een minderheid (35%) voelt zichzelf zeer gelukkig.

Meer over gezondheid & carrière: