Iedereen weet dat wandelen gezond is en dat je er ook nog eens mee afvalt. Maar op welke manier verbrand je nu de meeste calorieën tijdens het wandelen? 

Zonder moeite gewicht verliezen

Het antwoord is Nordic walking, die ene gekke sport waarbij je wandelt met stokken, je kent het wel. Maar dus, waarom Nordic walking?

Het zijn de wandelstokken die van je wandeltocht een full body workout maken. Je gebruikt niet alleen je benen maar ook je armen en je core. Hierdoor verbrand je dus een pak meer calorieën dan wanneer je gewoon op wandel gaat.

Lees ook: zoveel moet je dagelijks wandelen om af te vallen

Bye bye calorieën

Een Amerikaanse studie heeft aangetoond dat je tot wel 20% meer calorieeen verbrandt met Nordic walking dan met gewoon wandelen. Dit is omdat je heel je lichaam gebruikt en er dus meer spieren worden aangesproken. Dankzij de stokken hebben mensen vaak het gevoel dat het minder vermoeiend is waardoor ze sneller en verder wandelen.

Je hoeft geen fitnessfanaat te zijn om aan Nordic walking te doen. Iedereen kan het en het is een ideale activiteit om in groep te doen. Nordic walking kan overal gedaan worden; bij jou in het park, de Ardennen of in de bergen.

Spreek volgende keer eens met de vriendinnen af om aan Nordic walking te doen in plaats van op restaurant te gaan (alhoewel, dat restaurant kan erna nog wel ter compensatie van jullie workout 😉 …).

 

Meer tips om af te vallen: