Za-lig: daarom verbrand je meer calorieën door het warme weer

Daar is de zon! Tijd om je nieuw paar sandaaltjes boven te halen en te genieten van een zalige tijd met de mensen in je bubbel. En als dat nog niet voldoende is, hebben we nog beter nieuws: dat warme weer maakt dat we extra calorieën verbranden. Een hittegolf heeft dus ook zo z’n voordelen!

Weg met die winterkilo’s

De zon doet heel wat dingen: we doen vitamine D op en ons humeur krijgt een boost. Maar wist je dat je ook nog eens meer calorieën verbrandt door het goede weer. Komt ‘ie: je lichaam moet harder werken om de basistemperatuur van je lichaam aan te houden. Al dat zweten kost extra energie, waardoor je meer calorieën verbrandt.

Daarnaast zijn er nog wat redenen: zo drinken we meer in de zomer, waardoor onze maag gevuld zit en we minder geneigd zijn om veel te snacken.

calorieën warm weer

5 tips om extra af te vallen in de zomer

Wil je nóg meer calorieën verbranden bij warm weer? Probeer dan deze tips:

1. Drink veel water

Of zelfgemaakte, ongezoete ijsthee. Zowel voor je lijn als gewoon voor je algemene gezondheid, is het erg belangrijk dat je drinkt. Probeer koffie, alcohol en andere drankjes die je lichaam uitdrogen te vermijden.

2. Eet meer groenten

De zomer is het uitgelezen moment om lekkere salades te maken. Maar ook als je niet van salades houdt probeer je best zoveel mogelijk groenten te eten, door bijvoorbeeld meer groenten te eten bij de barbecue. Wedden dat als je al dat lekkers eet, je minder trek hebt in ongezonde dingen?

3. Voorzie gezonde snacks

Van zelfgemaakte waterijsjes tot een lekker stuk gezonde taart... Gezonde snacks zijn het geheim om nog meer af te vallen. Logischer kan haast niet: vervang je ongezonde snacks door een gezonde variant en de kilo’s vliegen eraf.

4. Ga erop uit

De hele dag aan je zwembad liggen is leuk, maar het wordt ook snel saai. Maak regelmatig eens een wandeling. Je lichaam zal je dankbaar zijn!

5. Start je dag met een zalig ontbijt

Een zwaar dieet is geen goed idee en niet echt motiverend. Start je dag meteen met een rijkelijk ontbijt: een lekkere keto porridge, volkorentoast met suikervrije confituur of heerlijke hartige pannenkoeken. Alles is mogelijk, want de zomer is vooral ook genieten!

 

Meer zomerse tips:

Openingsbeeld: For Love & Lemons

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content