Opmerkelijk: deze manier van eten verdubbelt de kans op een depressie

Het is goed voor het milieu en er zijn tal van heerlijke recepten. Dus steeds meer mensen kiezen om vlees en vis van het menu te schrappen. Toch zijn er ook nadelen aan verbonden, want vegetariërs hebben maar liefst dubbel zoveel kans om een depressie te krijgen.

Onderzoekers aan de universiteit van Bristol analyseerden de mentale gezondheid van 10.000 deelnemers. Er deden zo’n 350 vegetariërs mee en zij hadden twee keer zo vaak een hoge score op depressieve gevoelens in vergelijking met de vleesetende deelnemers. De belangrijkste verklaring daarvoor is dat ze minder vitamine B12 opnemen. Ook andere mineralen in rood vlees spelen een belangrijke rol in je gemoedstoestand.

Vegetariërs eten dus best andere dierlijke producten als eieren, yoghurt en kaas, waar je ook B12 in vindt. De veganisten doen er zeker goed aan een voedingssupplement te nemen, al bespreek je het altijd beter eerst even met je arts natuurlijk.

Meer over psychisch welzijn:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content