Slapen als een roosje: deze veranderingen in de slaapkamer verbeteren je nachtrust

Slaap jij niet altijd even goed? Dankzij kleine aanpassingen in je slaapkamer, zijn veel van je problemen misschien al verholpen.

Een goede nachtrust is écht belangrijk voor je fysieke én mentale gezondheid. Maar door warme temperaturen, een snurkende partner of te veel gepieker, lukt het niet altijd even goed. Kleine aanpassingen – bijvoorbeeld in je slaapkamer – kunnen hulp bieden. Hier vind je enkele tips voor een betere nachtrust.

Weet je niet zeker of je wel een goede nachtrust hebt. Hier ontdek je de eenvoudige test van slaapdeskundigen om het te ontdekken. 

1. Nieuwe kleuren

Een likje verf kan wonderen doen. Je slaapt het best in een rustige omgeving. Kies dus niet voor felle of donkere kleuren, maar wel voor wit of zachte pasteltinten. Ook aardetinten, beige of zacht grijs zijn goede kleuren om jou helemaal zen te maken.

Huis te koop? Deze kleuren gebruik je beter niet in je interieur

2. Stevige gordijnen

Geen rolluiken? Dan kies je maar best voor stevige gordijnen die het licht niet binnenlaten. Toch nog te veel licht in je kamer? Gebruik dan een oogmasker zodat je rustig in het donker kunt slapen. Ook blauw licht – zoals dat van je smartphone of tablet – vermijden voor je gaat slapen, kan helpen.

3. Investeer in een goede matras

Het aanbod aan matrassen is eindeloos. Laat je daarom adviseren bij de aankoop van een nieuwe matras. Een goede matras kost misschien wel wat, maar is écht de investering waard.

4. Zet planten in je slaapkamer

Planten hebben een positief effect op je humeur én ze zuiveren de lucht in een kamer. Bovendien zorgen ze voor extra zuurstof. Heb je een snurkende partner? Zet dan zeker deze plant in je kamer, want hij zou dé groene oplossing zijn tegen snurken. 

5. Alle stoorzenders buiten

Een slaapkamer dient enkel om te slapen en te vrijen. Ban dus smartphones, televisies en laptops uit je slaapkamer. Je zult je rustiger voelen én beter slapen. Bovendien komt het jullie relatie alleen maar ten goede. 😉

Meer tips voor een goede nachtrust:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content