Sneller slank: 11 x voedsel dat je metabolisme een boost geeft

Je metabolisme wordt grotendeels bepaald door je genen. Gelukkig zijn er toch manieren om je lichaam een handje te helpen. Door deze 11 voedingsmiddelen op het menu te zetten geef je je metabolisme een zetje. En dat betekent... een slankere lijn.

Zo gezond als een vis

Zo gezond als een vis

Zo gezond als een vis

Vis, de bron van al wat goed is en sinds vandaag ook de bron van jouw slanke lijntje. Het bevat niet alleen jodium maar ook selenium, twee mineralen die je schildklier ondersteunen en laat dat nou nét het orgaan zijn dat je metabolisme regelt. Neem dus alvast een vismaaltijd extra op, in je weekmenu.

Inspiratie nodig? Hier vind je 3 heerlijke visrecepten uit Gone Fishing. 

Kimchi quoi?

Kimchi quoi?

Kimchi quoi?

Kimchi, een eeuwenoud traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken, bereid op basis van gefermenteerde kool. Wat belangrijker is, het is rijk aan vezels, calcium en melkzuurbateriën. In mensentaal  betekent dit dat het de spijsvertering bevordert, dit zorgt er dan weer voor dat de stofwisseling efficiënter verloopt.

Ontdek ook deze voedingsmiddelen die nog gezonder zijn dan superfoods.

Groene thee

Groene thee

Groene thee

Groene thee bevat het stofje EGCG, het bevordert het natuurlijke vetverbrandingsproces en de cafeïne in de thee geeft zowaar je metabolisme een extra boost.

Hier vind je nog redenen om wat vaker een kopje thee te drinken.

Chilipepers

Chilipepers

Chilipepers

Kruiden zoals cayenne-, groene en rode chilipeper staan erom bekend je lichaam “op te warmen” en dus de vetverbranding  en je metabolisme een handje te helpen. Ontdek ook deze 5 kruiden om je metabolisme te boosten. 

Avocado

Avocado

Avocado

De reden achter de avocado-hype is bij deze onthuld. Een avocado bij het ontbijt is een waar wonder voor de stimulatie van je stofwisseling. Bovendien zorgen de trage vetten zoals Omega 3 voor een stabiele suikerspiegel zodat je om 10 uur niet onmiddellijk naar de snoepkast holt.

Let zeker op met verborgen suikers. Ontdek hier 7 voedingsmiddelen die verborgen suikers bevatten. 

Water

Water

Water

Oké, we weten het nu wel. Maar opdat het toch nog een keertje goed kan doordringen. Dehydratie vertraagt je stofwisseling. Nog een tip : drink koud water. Je lichaam zal meer calorieën moeten verbruiken om het op te warmen.

Moeite om voldoende te drinken? Lees dan deze 5 tips om meer water te drinken.

 Eieren

 Eieren

 Eieren

Eieren zitten boordevol vitaminen D die zorgen voor de heropbouw van je spieren. En hoe meer spiermassa je hebt, hoe makkelijker het is voor je lichaam om vetten af te breken.

Graag wat meer eiwitten op het menu? Lees hier welke voedingsmiddelen nog meer proteïnen bevatten dan een eitje.

Selderij

Selderij

Selderij

Deze groene pareltjes zorgen ervoor dat je stofwisseling in een hogere versnelling komt doordat ze boordevol vezels en water zitten. Je lichaam zal erg veel energie verbruiken en dus calorieën om al deze vezels te verteren.

Lees hier waarom groenten en fruit je gelukkig maken

Spinazie

Spinazie

Spinazie

Popeye wist het al maar spinazie bevat een enorme hoeveelheid ijzer die zuurstof naar onze organen helpt transporteren. Onze spieren kunnen door de extra dosis ijzer dus sneller de calorieën verbranden.

Ontdek ook deze 7 gezonde tips om af te vallen

Griekse yoghurt

Griekse yoghurt

Griekse yoghurt

Cellen die calcium bevatten, verbranden meer vet. Maar calciumrijke recepten bevatten vaak zélf veel vetten. Ongezoete Griekse yoghurt daarentegen is vetarm en dus dé oplossing om toch veel calcium op te nemen (en dus meer vet te verbranden) zonder tegelijkertijd een teveel aan suikers binnen te krijgen.

Hier vind je een recept voor de heerlijke frozen yoghurt reep

Trage eiwitten

Trage eiwitten

Trage eiwitten

Langzame eiwitten zijn het wondermiddel bij uitstek om je metabolisme te stimuleren. Trage eiwitten zorgen als geen ander voor de opbouw van je spiermassa die dan weer op haar beurt in staat voor de  afbraak van vetten. De belangrijkste bron van trage eiwitten zijn pluimvee, schelpdieren en bonen.

Meer tips om gezond af te vallen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content