Heb jij soms ook het gevoel dat je wel wilt sporten, maar toch dat extra duwtje in de rug nodig hebt voor je eraan begint? Stéphanie, audiovisueel productiemanager gooide twee jaar geleden na een reis door Australië haar leven om en begon met sporten. Ze begon met het fitnessprogramma van Kayla Itsines in de garage, maar het was haar hond Aston die haar een duwtje gaf om buiten te gaan lopen. 

Toen ik veertig werd, vertelde ik mijn man dat ik een hond wilde. ‘Het wordt een hond of een toyboy’, zei ik al lachend. Ik heb toen een Berner sennenhond laten kruisen met een Duitse herder. Ik noemde mijn nieuwe hond Ashton. Ja,naar Ashton Kutcher (lacht). Tot dan had ik nooit aan sport gedaan. Behalve als ik danste tijdens het uitgaan. De klik kwam twee jaar geleden, tijdens een reis door Australië. Ik had mijn sigaretten nog niet aangeraakt. In Australië bekijken ze je namelijk vaak als een echte junk wanneer je rookt, ook al is het buiten. De alomtegenwoordige lichaamscultus daar werkte zo aanstekelijk dat ik verschillende sportoutfits kocht, zonder ook maar iets aan sport te doen.

Terug in België bleek dat ik vier kilo was aangekomen. Een flinke domper na zo’n fantastische reis. Ik heb toen het fitnessprogramma van Kayla Itsines gedownload en begon te trainen in de garage.

Lees verder op de volgende pagina

1 2
bekijk op één pagina

Lees ook andere getuigenissen:

Tekst: Joanie De Rijke – Foto: Liesbet Peremans