Wat als je jezelf niet graag meer ziet in de spiegel? Secretaresse Tine heeft een zware periode achter de rug, maar met veel vallen en opstaan leerde ze genieten van sporten en viel ze af. Ze deed het vooral voor haar mentale en fysieke gezondheid.

Een zware periode

“Tot drie jaar geleden had ik mijn depressies redelijk onder controle. Maar toen bij mijn jongere zus borstkanker werd vastgesteld, kreeg ik een zware klap. Voor de familie hield ik me sterk, vanbinnen ging ik helemaal kapot. Het ging bergafwaarts met me, omdat ik met niemand goed kon praten over de angst en bezorgdheid om mijn zus. Ik ben nogal introvert. Bovendien zit kanker bij ons in de familie, ik was bang dat ik er ook zelf mee geconfronteerd zou worden.

In plaats van te praten, begon ik te emo-eten. Ik kocht voor twintig euro snoep en at dat achter elkaar op. Nadien voelde ik me natuurlijk nog ongelukkiger. Ik keek in de spiegel, zag mezelf steeds zwaarder worden en uit onmacht begon ik opnieuw te eten. De afgelopen drie jaar ben ik vijftien kilo aangekomen.

Lees verder op de volgende pagina

1 2
bekijk op één pagina

Lees ook andere getuigenissen:

Tekst: Joanie De Rijke – Foto: Liesbet Peremans