Getuigenis: Maryam is single en supergelukkig

Vlaanderen telt steeds meer singles. Volgens het planbureau is tegen 2060 zelfs de helft van de bevolking single. Maar als je denkt dat ze in een hoekje wegkwijnen heb je het mis. De nieuwe vrijgezel is avontuurlijk, ambitieus én gelukkig. Zoals Maryam, zij is al vier jaar single, maar voelt zich nooit alleen.

“Inmiddels ben ik vier jaar single, al hou ik de tel niet echt bij. Dat betekent zeker
niet dat ik ongelukkig ben, integendeel. Er kruipt vooral veel tijd in mijn carrière. Ik
combineer mijn job als kabinetsmedewerker van Koen Geens met lokale politiek in Hasselt. Dagelijks pendel ik naar het kabinet in Brussel en bijna iedere avond heb ik wel een event of vergadering in Hasselt. Altijd druk in de weer dus, al maak ik wel graag tijd voor de mensen die ik graag zie, ik spreek regelmatig af met vriendinnen en woon zelfs samen met mijn twee zussen. Ze zijn net als ik single en houden er een druk leven op na. Door samen te wonen, drukken we de kosten. Bovendien vind ik het belangrijk dat ik hen vaak zie, familie is alles voor mij. Ik kom uit een warm nest en heb nooit het gevoel alleen te staan. Op mijn tiende ben ik samen met hen uit Afghanistan gevlucht. We voelden ons heel snel thuis, vooral dankzij de steun en waarden die ik van mijn ouders heb meegekregen. Zij zetten onderwijs ook altijd op de eerste plaats.

In het begin hadden mijn ouders het er wel moeilijk mee dat ik vrijgezel  ben, maar nu ze zien hoe gelukkig ik ben, hebben ze er helemaal vrede mee. Niet evident, want in de Afghaanse cultuur is het ongebruikelijk om op je dertigste nog vrijgezel te zijn. Daar is het logisch dat je een man zoekt en kinderen krijgt. Dat heeft soms tot grappige situaties geleid. Zo kregen mijn ouders telefoon van ouders van jonge Afghaanse mannen om
ons te koppelen. Gelukkig sloegen mijn moeder en vader zulke verzoeken altijd
af. Er werd dan eens goed mee gelachen.

Een relatie is geen vereiste in mijn leven. Mijn leven is erg leuk zoals het nu is, en een man zou pas een kans kunnen maken als hij er écht een meerwaarde aan toevoegt, en dat is geen gemakkelijke opgave. Mijn vriendinnen vragen weleens of ik geen te hoge verwachtingen heb maar dat zie ik anders. Ik vind zeker niet dat ik de perfecte of de mooiste of de beste ben, maar ik wil mij niet binden om mij te binden. Liever gelukkig alleen, dan zomaar met iemand samen zijn, ik zou me snel vervelen denk ik. Ook van de ene korte relatie naar de andere hoppen, zie ik niet zitten. Uiteraard hou ik ook wel van affectie, maar daar heb je niet noodzakelijk een relatie voor nodig.”

 

Meer artikels over psycho & relatie:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content