Wil jij ook zo graag enkele kilo’s kwijt, maar vind je het ontzettend moeilijk? Misschien is het tijd om je partner op dieet te zetten, want uit onderzoek blijkt dat jij afvalt als je partner een dieet volgt. Romantisch, gezond koken vanavond? 😉

De liefde van de man gaat door de maag, en als je graag enkele kilo’s verliest dan kan het maar beter gezonde liefde zijn. Want je verliest sneller gewicht als je partner zelf afvalt door een gezonde levensstijl. Het onderzoek werd gevoerd aan de universiteit van Conneticut en verscheend in Obesity Journal. Onderzoekers analyseerden het gewichtsverlies van 130 koppels. De ene groep volgende 6 maanden lang het Weight Watchers-programma (waarin voedingsmiddelen punten krijgen toegekend en je een maximaal punten per dag mag eten), in de andere groep kreeg een van de partners een brochure over gezond eten, voldoende beweging en strategiëen om je gewicht onder controle te houden. 

Een derde van de partners die zelf geen dieet volgde terwijl hun partner dat wel deed, verloor 3% van het initiële gewicht na 6 maanden. Gemiddeld was het goed voor zo’n 2 kilogram. Het valt te verklaren door het ripple effect. Dat houdt in dat een gedragsverandering van een individu een onmiddellijke impact kan hebben op zijn omgeving. De ene geliefde gaat als het ware de gezonde levensstijl van de ander kopiëren en bijvoorbeeld gezondere voedingsmiddelen eten, dan wanneer de andere partner het programma niet zou volgen. Dat effect is te vergelijken met de rimpelingen of ripples die zich verspreiden als je iets in het water gooit.

Lees verder op de volgende pagina

1 2
bekijk op één pagina

Meer over gezondheid:

SOURCE: Weight Watchers