Sinds zaterdag kunnen we er niet meer omheen: een mondmasker maakt nu wel degelijk onvermijdelijk deel uit van het publieke leven. Een exemplaar vinden dat én esthetisch verantwoord is én dat nog eens perfect aansluit bij je gezicht ook, is echter niet altijd makkelijk. Maar op dat laatste heeft tandarts Olivia Cui alvast iets gevonden.

Hoe je je mondmasker met een paar kleine ingrepen in minder dan 60 seconden perfect aanpast aan de grote van jouw hoofd en je gezichtsvorm? Olivia legt het uit op TikTok.

Perfect fit: dubbel plooien en knopen

Moet je even snel naar de winkel of heb je een afspraak bij de kinesist en je herbruikbare mondmaskers zitten net in de was? Dan is een wegwerpexemplaar – zoals dat van Olivia Cui hieronder – altijd een goeie backup. Waar mensen met een niet al te groot hoofd dan wel al eens mee worstelen, is met de fit van zo’n mondmasker.

Meestal is die namelijk niet iets te groot, waardoor het mondmasker lichtjes open komt te staan aan de zijkanten van het gezicht. Wat het meteen veel minder veilig maakt natuurlijk.

Olivia Cui

Om dat laatste te voorkomen, bedacht tandarts Olivia Cui dus een simpel, maar handig trucje dat voor veel mensen wel eens vrij letterlijk een life saver zou kunnen worden. Is je mondmasker te groot: neem het dan weer af, plooi het dubbel en leg in beide elastieken aan de zijkanten een knoop. Druk vervolgens de stukjes stof die daardoor in een boogje komen te staan naar binnen en je hebt nu een kleiner mondmasker dat wel alle delen van je gezicht afsluit waar nodig.

Life saver: Olivia doet voor

Is deze uitleg toch nog iets te obscuur voor jou? Dat snappen we: maar dan helpt het filmpje van Olivia hieronder vast wel alle misverstanden uit de wereld.

@oliviacuidmdHighly requested 60s version of my viral mask hack ##fyp ##doctorsoftiktok ##masktutorial ##covid19 ##viral ##maskhack ##learnontiktok♬ original sound – oliviacuidmd

 

Meer lezen over mondmaskers en lifehacks: