Ben je vaak moe? Je bent zeker niet alleen, toch zijn er ook wat vrouwen die ‘s morgen vroeg uit de veren zijn en de hele dag actief in de weer zijn. Een drukke job, het huishouden én een sociaal leven. Hoe krijgen ze het voor elkaar?

1. Ze sporten

Zelfs al is het zo druk, je neemt best je tijd om te sporten. Er komen endorfines en andere gelukshormonen vrij in je lichaam, en daar krijg je net meer energie van.

2. Ze besteden tijd buiten

Frisse buitenlucht doet goed: je doet vitamine D op, krijgt energie en voelt je mentaal beter. Neem vaker de fiets, ga te voet naar de winkel of ga eens wandelen met vriendinnen in plaats van cocktails te slurpen.

3. Ze nemen tijd voor zichzelf

Waarom deze vrouwen niet bezwijken onder de druk? Ze nemen zo nu en dan wat tijd voor zichzelf. Neem eens wat vaker een ontspannend bad, lees een goed boek of kijk je favoriete serie. Zolang je er maar lekker zen van wordt.

4. Ze drinken voldoende

Geen wijntjes, wel water. Drink minstens anderhalve liter water per dag, zo blijf je gehydrateerd en dat geeft energie.

5. Ze zetten hun telefoon uit

Laat je tijdens je werk niet afleiden door je telefoon. Maar ook als je wilt ontspannen, leg je best even je smartphone aan de kant. 

6. Ze slapen voldoende

Een goede nachtrust is echt belangrijk. Vergis je niet, die vrouwen die nooit moe lijken te zijn, worden dat ook. Maar door voldoende te slapen, staan ze terug op om de dag vol energie te beginnen.

7. Ze durven nee zeggen

Die extra taken op het werk of dat ene feestje waar je eigenlijk niet zoveel zin in hebt? Durf vanaf nu gewoon nee zeggen. Zo heb je meer energie voor de dingen waar je wél volmondig ja tegen zegt.

Nog meer wat we kunnen leren van andere vrouwen…