Val meer af tijdens je slaap dankzij deze 5 drankjes

Wil jij graag enkele kilo’s kwijt? Naast gezond eten en voldoende beweging, is ook je slaap noodzakelijk. Wil je nog meer afvallen tijdens je slaap? Probeer dan deze drankjes eens. Ze helpen je gemakkelijker in slaap vallen, zorgen voor een goede nachtrust én geven een boost aan je metabolisme. En dat wil zeggen: kilo’s verliezen. Slaapwel!

 

Kilo’s verliezen terwijl je heerlijk ligt te slapen? Veel beter gaat het niet worden. Voldoende slaap is écht belangrijk als je op dieet bent. Hier lees je hoeveel calorieën je meer opneemt als je te weinig nachtrust hebt.

1. Gemberthee met citroen

Gember en citroen activeren je metabolisme, door ze te combineren heeft het zelfs nog meer effect. Naast je metabolisme, krijgt ook je immuunsysteem een stevige boost. Heel eenvoudig: voeg aan warm water enkele schijfjes verse gember toe en pers er een citroen in uit. Wil je extra smaak? Voeg dan nog een zakje thee toe. Te bitter voor jou? Een lepeltje honing geeft het een zoete toets.

Ontdek hier nog redenen waarom thee écht goed voor je is 

2. Melk

Melk is het perfecte drankje om te drinken voor het slapengaan. Zowel als je het warm of koud drinkt. Het is rijk aan calcium en tryptofaan, beiden bevorderen een goede nachtrust. Maar daarnaast zit het ook vol met proteïnen, je lichaam nemen ze traag op. Dat vermijdt spierverlies tijdens je slaap. En hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer calorieën je verbrandt terwijl je lichaam in rust is. Van win-win gesproken.

Hier lees je welke voedingsmiddelen nog meer proteïnen bevatten dan een ei

3. Druivensap

Het lijkt misschien een beetje vreemd, maar ook druivensap is een goed drankje om te drinken voor het slapengaan. Uiteraard kies je voor een variant zonder suiker. Het fruit stimuleert je vetverbrandingsproces, dat blijkt uit een studie gepubliceerd in ‘International Journal of Obesity’. De antioxidanten in het sap veranderen je witte vetten in actieve bruine vetten. Om verwarring te verkomen, dit geldt helaas niet voor de variant met alcohol. 😉

Lees hier welke voedingsmiddelen je best eet als je van je buikje verlost wilt geraken

4. Kamillethee

Slaap jij slecht? Dan kun je maar beter actie ondernemen. Kies niet voor medicatie, maar gebruik natuurlijke middeltjes. Te weinig slaap maakt je niet alleen vatbaarder voor ziektes, je loopt ook een pak meer risicio op overgewicht. De glycine in de thee is een natuurlijke spierontspanner. Dat zal zorgen dat je gemakkelijker inslaapt.

Hier vind je meer tips om vannacht te slapen als een roosje

5. Huisgemaakt drankje

Dit drankje maak je eenvoudig zelf, het vermindert je hongergevoel, maar versnelt ook de stofwisseling en helpt het lichaam overtollige vetten te verwijderen tijdens je slaap. Meng in een glas warm water citroensap, komkommer, geraspte gember en peterselie. Eenvoudig en een ware boost voor je metabolisme.

Hier lees je wat komkommerwater drinken met je lichaam doet

Deze drankjes geven je dieet een boost, maar natuurlijk zijn gezonde voeding en voldoende beweging erg belangrijk. Afvallen is een proces en gaat niet vanzelf. Ontdek hier op welke momenten je de weegschaal best mijdt om teleurstellingen te voorkomen. 

Meer tips om enkele kilo’s te verliezen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content