Wij moesten even lachen toen we dit onderzoek lazen, maar tegen betere orgasmes zeggen wij natuurlijk geen nee. Daarom is dit trucje zeker het proberen waard.

Het ziet er misschien niet sexy uit, maar sokken dragen in bed zou zorgen voor betere orgasmes. Dat blijkt uit een studie aan de Universiteit van Groningen. Onderzoekers bekeken de hersenactiviteit van de deelnemers tijdens een vrijpartij. Wat bleek? Koppels die sokken dragen komen gemakkelijker klaar (80% van de deelnemers kreeg een orgasme), dan koppels die met blote voeten onder de wol kruipen (50% bereikte een hoogtepunt). Volgens de wetenschappers zouden warme voeten een kalmerend effect hebben, waardoor – vooral vrouwen – zich minder onzeker voelen en hun remmingen wegvallen. Klinkt bizar, maar zeker het proberen waard. Meer tips voor een beter orgasme vind je hier.

Lees ook: 5 tips van seksuologen voor een goed seksleven

Slaapwel

Een extra reden nodig om vanavond je sokken aan te houden? Je slaapt er ook beter van, want warme voeten bevorderen je bloedsomloop. Daardoor verwijden je bloedvaten zich en geven ze aan je hersenen het signaal dat het tijd is om te gaan slapen. Wacht best wel even tot na jullie vrijpartij. 😉 Ontdek hier nog meer verrassende tips voor een goede nachtrust. 

Meer over seks & relaties: