Verrassend: waarom vrouwen meer slaap nodig hebben

Plezant nieuwtje van de dag: vrouwen moeten langer slapen dan mannen. Een goede reden om je man vanaf nu te pushen naar de bakker te gaan. Vrouwen hebben namelijk sneller last van psychische klachten bij een te korte nachtrust.

Dankzij deze truc van slaapdeskundigen ontdek je écht of je voldoende geslapen hebt

Volgens wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd aan Loughborough University’s Sleep Research Centre, hebben vrouwen meer last van te weinig slaap dan mannen, vooral voor je psychische gezondheid is het belangrijk. Niet zo verrassend: want we kunnen al eens slechtgezind zijn als we te weinig geslapen hebben. “Bij vrouwen is er een verband tussen slecht slapen en psychische klachten“, klinkt het in een persbericht. “Ze zijn sneller boos, gefrustreerd en ervaren zelfs depressieve gevoelens. Mannen hebben deze effecten niet na een korte nacht.”

Hersenen

De verklaring ligt bij onze hersenen. “Vrouwen gebruiken hun hersenen meer dan mannen”, aldus professor Jim Horne, een van de medewerkers aan het onderzoek. “Vrouwen multitasken meer, daarom worden hun hersenen meer belast dan die van mannen. Daarom hebben ze dus ook meer rust nodig.” Het perfecte excuus om dit weekend wat langer te blijven liggen dus. 😉

Meer artikels over slaap & gezondheid:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content