Van brood word je dik, je moet dagelijks chia zaadjes eten, detoxen is een must, vlees is een no go en begin alstublieft niet over een goed pak frieten want het is hapklare kanker. “Het is wel eventjes genoeg geweest met al die dieetboeken, personal trainers, bootcampen en de activewear trend. Kunnen we niet gewoon normaal doen?”, dat is de boodschap van Dr. Luc Evenepoel. In zijn boek ‘Van diëten word je dik’ geeft hij tips die wetenschappelijk onderbouwd zijn. Vandaag heeft hij het over hoe routine dé sleutel is tot een slank lichaam.

Breng routine in je dag

Maaltijden overslaan is geen goed idee. Je lichaam interpreteert dat alsof je in een omgeving leeft waar er een voedseltekort is. Het neemt zijn voorzorgen door je meer te doen eten als er wel voedsel voorhanden is. Een routine is eigenlijk een behandeling op zich. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het je risico op overgewicht met een derde vermindert!”, zegt Luc Evenepoel. Deze tip heeft niets met diëten te maken, maar is essentieel voor een slank lichaam.

1. Kies een slim tussendoortje

Kweek een routine aan van drie maaltijden per dag op vaste tijdstippen. “Als je lang voor je volgende maaltijd echt honger hebt, eet dan gerust een tussendoortje. Maar een tussendoortje, niet een extra maaltijd. Een appel is een goede keuze, tachtig calorieën en hij vult je maag. Zeven schijfjes chips of een vierde van een chocoladereep zijn ook tachtig calorieën. Maar aan de honger doen ze drie keer niks”, vertelt Evenepoel.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3
bekijk op één pagina

Meer tips om af te vallen: