Nu januari weer achter ons ligt, zijn er weer heel wat goede voornemens gesneuveld en heel wat diëten gestaakt. Maar dat is een goede zaak, want volgens dokter in de voedingsleer Traci Mann, is diëten géén goed idee. “Je komt zowat altijd terug bij achteraf.”

 

Gewichtstoename is vaak het resultaat van diëten. De meeste mensen slagen er wel in om op korte tijd gewicht te verliezen, maar het er af houden is vaak erg moeilijk. De reden is simpel: ons lichaam verzet zich tegen gewichtsverlies, het ziet het namelijk als het eerste signaal van uithongering. Daarom past ons lichaam zichzelf aan om te overleven op minder voedsel. Ons metabolisme past zich zo aan, dat je na een tijd niet meer afvalt (Lees hier nog eens hoe je een traag werkend metabolisme boost.).

Als je je calorie-aantal in het begin van je dieet verlaagt, val je af. Daarna zal hetzelfde calorie-aantal niet meer werken om gewicht te verliezen. Bovendien denk je veel meer aan eten wanneer je op dieet bent. Gezonde voeding is belangrijk, maar een streng dieet volgen heeft enkel een averechts effect.”

Wat je dan wel moet doen om blijvend gewicht te verliezen? Wel dat lees je hier.

Meer over dieet & afvallen:

SOURCE: The Zoe Report