Vasten na een Bourgondisch weekend

Heb je een bourgondisch weekend gepland? Koop dan een paar dagen van tevoren een verse ananas die in zijn land van herkomst heeft kunnen rijpen en dus bijna eetklaar is. zet hem op je aanrecht en laat hem nog even doorrijpen. Een ananas is rijp als de schil roestbruin is en je er het kleinste blaadje gemakkelijk uit kunt plukken.

Na je bourgondisch weekend voel je je ’s morgens loom en heb je wellicht geen honger door de overmaat aan eten en drinken van de vorige dag(en). Soms kan je zelfs méér honger hebben dan gewoonlijk. Dit komt omdat je lichaam ‘honger’ heeft naar bronwater maar niet ‘honger’ naar voeding. Je lichaam geeft hetzelfde signaal voor honger of dorst. Maar meestal grijpen we naar eten terwijl je lichaam eerder nood heeft aan vocht omdat we te veel ‘uitdrogende’ voeding  hebben gegeten of gedronken, zoals te veel eiwitten, te veel zetmeel, te veel alcohol). Dus drank na een Bourgondisch weekend of avond, ’s morgens enkel bronwater, op kamertemperatuur, met een pH van minstens 7 en droogrest lager dan 500, eventueel aangelengd met citroen- of limoensap.

Heb je rond tien uur honger, eet dan een schijf verse ananas van 1 à 2 cm dik. Verwijder het hardere hartje niet, want dit bevat bromelaïne, een stof die voorkomt dat je bloed klontert. Het hartje van de ananas is dus goed voor jou hart, terwijl bijna iedereen dit deel weggooit! Voel je ’s middags je maag weer rommelen, eet dan nog een schijf ananas. Om 15 u volgt nog een schijf en als avondmaal nog een. Meestal is de ananas dan op. Drink tussendoor 1,5 liter bronwater en liefst ook nog drie koppen brandnetelthee. Je lichaam zal zo al grotendeels gezuiverd zijn en je voelt je weer fitter. Als je wilt, kan je deze ananaskuur ook meerdere dagen volgen.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3
bekijk op één pagina

Meer tips voor een gezond lichaam: