Zo eet jij vandaag nog minder suiker

Of je nu wil vermageren, dat energie-piek-en-crash patroon wil doorbreken of gewoon wat minder wil snoepen, met deze6 tips schrap je kilo’s suiker van je bord.

1. Minder suiker, meer spice

Gebruik tijdens het koken meer kruiden zoals kaneel, kardemom en gember. Ze voegen een natuurlijke zoetheid en diepte toe aan je gerecht. Bovendien heeft kaneel een positief effect op je bloedsuikerspiegel en houdt het je suikergehalte stabiel doorheen de dag. Voel je dus een suiker-crave aankomen? Opteer dan voor thee met kaneel of een lekkere kaneelstok zonder toegevoegde suikers.

2. Stevia als redder in nood

Vermijd kunstmatige zoetstoffen zoals canderelle en kies liever voor een natuurlijk alternatief zoals stevia. Stevia wordt onttrokken uit een blad en voegt een zoete smaak toe aan je gerechten. Al moet je wel even wennen aan de sterke smaak.

3. Laat je niet vangen door agave siroop

In tegenstelling tot wat veel mensen denken,  is agave siroop niet gezonder dan suiker. Ook agave siroop wordt vaak geproduceerd met chemische stoffen, enzymen en zuren. De siroop is vaak zelfs zo hard bewerkt dat alle goeie aspecten er zijn uitgeperst.

4. Eet zoete groenten

Groentjes zoals pompoen en wortelen proeven van nature tamelijk zoet. Gebruik ze bijvoorbeeld in soep, stoofpotjes of stoom ze in kokosolie en zeezout en krijg zo op een gezonde manier je sweet fix of the day.

5. Let op met bananen

Hoewel bananen absoluut niet ongezond zijn, draai je toch maar beter geen hele banaan in je smoothie ‘s morgens. Bananen bevatten een grote hoeveelheid natuurlijke suikers. Eet je daar ’s morgens te veel van, dan is je suikercrave aangewakkerd en is het des te moeilijker om door de dag van de slechte suikers af te blijven. Ruil die banaan daarom af en toe in voor een avocado, het perfecte ingrediënt voor de smaak en textuur van een smoothie.

6. Eet gefermenteerde producten

Gefermenteerde producten met een zurige smaak zoals rauwe zuurkool en kefir voorzien je verteringsstelsel van goede bacteriën en kunnen zo je drang naar snoepjes temperen. Omdat suikercraves wel eens voortkomen uit een verstoorde darmflora met te veel slechte bacteriën, kan dat soort voedingsmiddelen je microbenevenwicht herstellen en je drang naar suiker flink verminderen.

Lees ook

Gezond tussendoortje: 5 x waterijsjes maken

10 gezondere versies van je favoriete drankje

Zoveel suiker bevat je favoriete snack

Partner Content

Gesponsorde content