Zo geniet je op restaurant zonder bij te komen

Op restaurant gaan is lekker en gezellig. Maar als je de foute keuzes maakt, speel je al snel een bom calorieën binnen. Dankzij deze tips hou je het binnen de perken.

 

Dankzij enkele eenvoudige tips geniet je van je restaurantbezoek zonder dat je kilootjes bijkomt.

1. Kies het juiste restaurant

De eerste keuze die je moet maken: het restaurant. Van veel restaurants vind je de menukaart op de website. Kijk dus even of ze gezonde gerechten serveren. Bij een steakhouse of hamburgerrestaurant heb je minder kans op een calorie-arm gerecht.

2. Durf vragen

Deze belangrijke tip heeft te maken met assertiviteit. Durf aan de ober te vragen om het gerecht lichtjes aan te passen. Vraag extra groenten in plaats van frietjes, vraag of de saus apart kan of vraag om bepaalde ingrediënten weg te laten. Door je lef werk je al snel heel wat calorieën minder naar binnen.

2. Eet op voorhand

Door op voorhand iets gezond te eten, zoals een kommetje soep of wat rauwe groentjes, vermijd je dat je heel grote honger hebt. Zo voorkom je dat je je op het broodmandje stort of foute keuzes maakt.

3. Kies voor een voorgerecht of een dessert

Een voorgerecht, een hoofdmenu en nog een dessertje erbij, te veel is te veel. Maak daaorm op voorhand de keuze: eet je een voorgerecht, laat het dessert dan voor wat het is. Wil je het dessert echt niet skippen? Sla dan het voorgerecht over.

4. Groenten en fruit

Kies bewust wat je eet, een gerecht met veel groenten is gezonder dan een hamburger met frieten. Eet je een dessert? Fruit bevat minder calorieën dan chocolade.

5. Wees bewust van dikmakers

Ook gezonde gerechten kunnen vaak dikmakers bevatten. Een salade bevat al snel veel meer calorieën door dressings, kaas, spekjes of croutons. Vraag dus gerust om iets achterwege te laten en vraag altijd om de dressing of saus apart te serveren. Weet je niet goed wat kiezen? Hier vind je 9 verborgen dikmakers die je best met mate eet.

6. Vermijd te veel alcohol

Bij een restaurantbezoek hoort vaak een lekker glaasje wijn. Probeer alcohol toch zoveel mogelijk te vermijden. Ook hier weer geldt: maak de juiste keuzes. Begin niet met een cocktail en drink veel water tussendoor. Dé regel: ben je rechtshandig, zet je waterglas aan de rechterkant, voor linkshandigen geldt het omgekeerde. Dan ben je eerder geneigd je waterglas te nemen. Het is trouwens dagelijks noodzakelijk om minstens anderhalve liter water te drinken, hier lees je wat het doet met je lichaam.

7. Eet tot je verzadigd bent

Als kind leerde je misschien dat je niet van tafel vooraleer je bord leeg is, maar wij weten wel beter. Heb je genoeg? Stop dan. Het is misschien lekker, maar niet nodig om alles op te eten.

Wil je graag extra kilo’s kwijt? Met deze 2 diëten verlies je écht gewicht. Vermijd bovendien deze veel voorkomende blunders.

Lees ook:

7 verrassende redenen waarom je die extra kilo’s niet kwijtraakt

6 tussendoortjes die lief zijn voor je lijn

Gezond eetpatroon voor carrièrevrouwen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content