Zo raak je verlost van een opgeblazen gevoel

Te veel gegeten tijdens de feestdagen? Je bent zeker niet alleen. Daarom zetten we een aantal tips op een rijtje om van je opgeblazen gevoel af te geraken. 

Let op je voeding

De voorbije dagen moest je van het ene feestje hollen naar het andere. Op ieder feest is er heel veel eten. De eerste truc om van je opgeblazen gevoel af te geraken is onmiddellijk de meest logische. Pas je voedingspatroon terug aan. Dat wil zeggen, kies voor lichte gerechtjes zoals een soepje. Vermijd te veel vet, maar ga voor gezond en evewichtig. 

Drink je slank

Vermijd dan frisdranken of andere dranken met prik. Ook alcohol is geen goed idee. Wat drink je dan wel? Minstens anderhalve liter water per dag en ter afwisseling af en toe een kopje vruchtenthee

Beweeg

Zorg dat je voldoende beweging hebt. Nog geen nieuw sportabonnement of nog onvoldoende motivatie? Ga dan regelmatig wandelen. Nog een goede tip: Springen! Spring enkele keren per dag verschillende keren na elkaar. Je metabolisme wordt terug in gang 'gesprongen'. 

Slaap voldoende

Door feestjes en recepties heb je waarschijnlijk wel wat slaap gemist. Maar voldoende slaap is belangrijk voor je metabolisme. Slaap daarom minstens 8 uur per nacht. 

Nog veel recepties op de planning in januari? Onthoud dan zeker deze dingen: 

  • Probeer alcohol te vermijden en drink veel water
  • Je bent niet verplicht om ieder hapje te nemen, sla eens iets over. Zijn er verse groentjes met een dip? Kies dan voor deze optie en vermijd hapjes met bladerdeeg of vet vlees. 
  • Ben je zelf gastvrouw? Kies dan eens voor een gezond feestmenu. Heerlijk! En veel gasten zullen je dankbaar zijn. 

Lees ook: 

6 x cadeautjes voor theeliefhebbers

Gezond eetpatroon voor carrièrevrouwen

3 x origineel en gezond broodbeleg

Partner Content

Gesponsorde content