Zo verbeter je jouw conditie door te wandelen

Geniet jij ook zo van een lentewandeling? Prima. Het is niet té intensief en je kunt er zelfs je conditie mee verbeteren. 

Een wandeling is altijd een goed idee. Je geniet van de natuur, kunt bijballen met partner, familie of vriendinnen en verbrandt er meer calorieën mee dan je denkt. Maar geloof je dat je uren in de fitness moet staan om je conditie te verbeteren, dan heb je het mis. Want ook met wandelen kun jij werken aan je conditie. En wel op deze vlakken:

1. Spierkracht

Je spieren worden sterker door het duwen en trekken tegen een hoge weerstand. Je kunt gewicht gebruiken om nog meer kracht te zetten, door bijvoorbeeld een zware rugzak te dragen tijdens het wandelen.

2. Uithouding

Je hart, longen, bloedvaten en spieren werken samen om een inspanning gedurende lange tijd vol te houden. Door vaker te wandelen en je afstanden te verlengen, verbter je je uithoudingsvermogen

3. Snelheid

Je lichaam is in staat om zo veel mogelijk te bewegen in een zo kort mogelijke tijd. Door je tempo op te voeren verbrand je bovendien extra calorieën

4. Lenigheid

Ja je wordt zelfs leniger als je regelmatig je wandelschoenen uit de kast haalt! Je spieren en gewrichten zijn soepel genoeg, voldoende rekbaar om alle nodige bewegingen, optimaal, zonder beperking te kunnen uitvoeren. 

Wandelen is dus écht een sport voor iedereen, want het vereist niet dat je heel sportief bent. En alsof dat nog geen redenen genoeg zijn: met wandelen verbrand je meer calorieën dan je denkt! Hier lees je er meer over.

Lees ook: 

17 redenen waarom wandelen zo gezond is 

10 regels voor een écht gezond leven

5 dingen die je moet weten als je gaat joggen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content