De feestdagen komen er aan. Hoog tijd dus om te schitteren in je party dress. Maar je hebt zo van die dagen dat je je slecht in je vel zit en je dik voelt, al is de kans heel groot dat dat niet zo is. Wil jij je graag wat beter voelen? Dan is een work-out dé oplossing. Dat blijkt uit een studie, gepubliceerd in ‘Psychology of Sport and Exercise‘.

Geen idee welke work-out te doen? Probeer deze van van Kayla Itsines eens

Een crashdieet volgen om snel nog enkele kilo’s te verliezen is altijd een slecht idee. En té zwaar zijn, zit vaak tussen je oren. Hoewel je liefst in de sofa zou willen zitten balen, kun je maar beter gaan sporten. Want uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een work-out van 30 minuten voldoende is om je slanker en sterker te voelen.

Aan het onderzoek namen vrouwen deel met een laag zelfbeeld. Ze werden opgesplitst in twee groepen. Terwijl de ene groep een boek las, deed de andere groep een work-out van 30 minuten. En die laatste bleek een positief effect te hebben. De sportende vrouwen keken na de work-out heel anders naar zichzelf. En het effect bleef vrij lang hangen.

De verklaring is simpel: als je sport komen er endorfines vrij, en die zorgen voor een positief humeur. Al gaan de resultaten van dit nog een stap verder volgens de onderzoekers. “Het onderzoek maakt duidelijk dat vrouwen na een work-out anders naar zichzelf kijken”, vertelt Kathleen Martin Ginis, professor aan de University of British Columbia. “Ze voelen zich slanker en sterker, en dat geeft hun zelfvertrouwen een boost.”

Sporten is dus écht belangrijk om goed in je vel te zitten. “Verken je grenzen, maak je work-out zwaarder. Achteraf is het effect des te groter en ben je extra trots op jezelf.”

Meer tips voor je gezondheid: