Heerlijk om je fiets van stal te halen en een gezellig tochtje te plannen. En je verbrandt er nog eens calorieën mee ook. We kiezen steeds vaker voor de elektrische fiets, maar hoeveel calorieën verbrand je daar nu mee?

Fietsen is natuurlijk ontzettend gezond, zowel voor je lichaam als voor je brein. Maar hoe zit dat eigenlijk met de elektrische fiets? Verbrand je daar ook calorieën mee?

Stadsfietsen

Doe jij regelmatig afstanden met de fiets in het stad? Dan verbrand je heel wat calorieën. Hoeveel precies is afhankelijk van je gewicht, hoe hard je trapt en de fiets waarop je fietst. Gemiddeld fiets je met een stadsfiets ongeveer 20 km per uur, een tempo waarop je nog genoeg zuurstof hebt om gezellig te babbelen. Een uur fietsen staat ongeveer gelijk aan een calorieverbranding van 480 calorieën (voor een persoon van 60 kilo). Zeker de moeite dus om vanaf nu vaker de fiets te nemen. 

Gezellig fietstochtje

Voor een rustig fietstochtje met je vriendinnen reken je meestal op een snelheid van zo’n 16 km per uur. Lekker rustig dus, zodat er nog veel tijd is om bij te praten. Hier reken je op zo’n 246 calorieën per uur.

Elektrisch fietsen

Gebruik jij een E-bike en weeg je zo’n 60 kilogram, dan mag je rekenen op 210 verbrande calorieën. Minder dus dan met de gewone fiets, maar laat dat je zeker niet weerhouden om vanaf nu vaker de fiets te nemen!

 

Meer gezonde tips & weetjes: