Voornemen nummer één voor 2017: een gezondere levensstijl. Beginnen doe je met het ontbijt want healthy begonnen, is half gewonnen. Deze 5 ontbijtrecepten zijn 100% suikervrij en 100% overheerlijk. Try!

Een slanke lijn in ’t nieuwe jaar? Met deze truc vermijd je makkelijk 200 extra calorieën per dag.

1. Yoghurt met XAVIES’ granola

ontbijt-xavies-pure-toasted-2-gedraaid_1482398783

Wie houdt van yoghurt en graantjes als ontbijt kan bij XAVIES’ terecht. Na de XAVIES’ Granovie is er nu ook de XAVIES’ Pure Toasted, die 100% suikervrij is. De heerlijke smaak van ovengebakken noten, granen, zaden, een vleugje gember en kaneel zorgen voor een fitte kickstart. Hier koop je een zakje van 300 gram aan €6,50.

2. Bananenpannenkoekjes zonder suiker

pannenkoeken

Blend havermout samen met honing, bakpoeder, een ei, 250 ml melk en 2 bananen. Laat het mengsel 15 minuten rusten. Doe een scheutje kokosolie in de pan. Bak de pannenkoeken dik en klein, zoals American pancakes. Serveer met stukjes banaan, noten en honing.

3. Mojito-havermout met braambessen

braam

Snij de braambessen en hak wat verse munt fijn. Rasp de schil van de limoen en voeg 120 ml plantaardige melk, havermout, rum en agavesiroop toe. Roer, dek af en zet 1 nacht in de koelkast. Santé… euhm ik bedoel: Bon appetit!

4. Bessen-bieten smoothie

bessen

Deze smoothie zit bomvol antioxidanten, is ontstekingsremmen én bevordert je spijsvertering. Mix 2 handjes blauwe bessen, zwarte bessen, basilicum en 2 rode bieten in een sapcentrifuge. Tip: voeg een beetje aloë vera toe, hier lees je waarom dat goed voor je is.

5. Crunchy granola met kaneel

screen-shot-2016-12-29-at-15-30-00

Deze kaneelgranola van raw food chef Julie Van den Kerchove is 100% vegan en vrij van geraffineerde suikers en gluten. Combineer met amandelmelk en vers fruit of sprenkel het bovenop je yoghurt. Puur genieten! Hier koop je de granola aan €17 voor 400 gram.

Ontdek de gezonde keuken van Pascale Naessens

3 lekkere, lichte recepten à la Pascale Naessens
Gezond eten à la Pascale Naessens? Zo begin je eraan

DELEN