Recept: bloemkoolsoep met blauwe kaas

Regenweer vraag om een lekkere, dampende kop soep. Deze bloemkoolsoep met blauwe kaas zorgt meteen voor wat opwarming.

 

VOOR 4 PERSONEN

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 middelgrote bloemkool
  • 500 ml melk
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 ml room
  • boter
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • cayennepeper

VOOR DE BLAUWE KAAS IN EEN KROKANT JASJE

  • 50 ml water
  • 2 el boter
  • 50 g bloem
  • 1 ei
  • 200 g blauwe kaas

ZO MAAK JE HET

Snipper de ui. Pers het teentje look. Verdeel de bloemkool in roosjes. Fruit de ui. Voeg de knoflook en een minuutje later ook de bloemkool toe. Giet er na weer een minuut de melk en bouillon bij. Laat koken tot de bloemkool zacht is. Breng de soep op smaak met flink wat peper, zout en nootmuskaat. Roer de room erdoor. Mix.

Maak de blauwe kaas in een krokant jasje: verwarm water en boter op een zacht vuurtje. Voeg de bloem toe. Roer tot je een soort deeg krijgt. Laat nog 3 min warmen. Zet opzij. Laat ca. 10 min afkoelen. Klop dan het ei erdoor, en laat verder afkoelen. Brokkel de kaas door het deeg. Verwarm olie in een pan of frituurketel tot 175°C. Doe er een lepel van het deeg in (zorg dat het deeg rond de kaas zit), en bak tot het deeg mooi goudbruin is. Herhaal.

Serveer de soep met een stuk van de blauwe kaas in krokant jasje en werk af met wat cayennepeper.

Zin in nog meer soep?

Recept: Ann Van Der Auwera
Foto: Wout Hendrickx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content