10 hotspots in Gent

Gent blijft het hele jaar door de lichtstad van België. Ontdek de Gentse adresjes die je met licht overspoelen.

1. All white

De beste manier om een expressieve kledingcollectie tot zijn recht te laten komen? Een eigenzinnig herenhuis dat vanbinnen helemaal wit werd geschilderd en waarin de opvallende neonverlichting eerst met je aandacht gaat lopen. Maar wel niet voor lang. Want de vrouwelijke kleren van Nathalie Vleeschouwer charmeren je snel met hun buitengewone mix van kleur, elegantie én heerlijk draagcomfort. Een trendy stop voor zelfbewuste vrouwen die niet houden van dertien in een dozijn.

Nathalie Vleeschouwer – Onderbergen 17

Nathalie Vleesschouwer

2. Goed voor je Humør

Wij houden van eigengereide conceptstores die meubels, kleren en interieurobjecten samen onder één dak brengen. Humør is het geesteskind van fotograaf-creatieveling An Gyselinck. Je ontdekt er mooie Scandinavische merken zoals Hay en ontwerpen van jong talent. Bijzonder zijn ook de lampontwerpen van An zelf, onder het label Lanp. Haar lampenkappen tonen foto's van An uit mooie plekken op de hele wereld. Ook ongewoon is haar verlichte uithangbord: soms maagdelijk wit, soms beschreven, soms met een foto.

Humør – Bennesteeg 19

Humør

3. Verlichte foodies

Restaurant Volta was van bij de start een schot in de roos, dank zij de wonderlijke composities van 'Flemish Foodie' Olly Ceulenaere. Het kader in een voormalig elektrisch schakelstation is erg indrukwekkend. Een gigantische luchter draagt bij tot de typische sfeer in het bakstenen gebouw. Chef Davy De Pourcq zet na het vertrek van Olly de Volta-traditie met veel verve en eigen accenten verder. Volta blijft onweerstaanbaar dankzij verrassende, ultraverfijnde creaties met veel groenten en verse kruiden in een prachtig verlicht pand.

Volta – Nieuwe Wandeling 2b

Volta

4. Zie, een zeppelin!

Voor interieurarchitect Antoine Pinto staat luxe (uit het Latijn: lux = licht) gelijk met opvallende lichtaccenten. En die eyecatchers krijg je volop in bar-restaurant Belga Queen: een verlichte bar, oplichtende zeppelins die van kleur veranderen, een gaanderij met vloerverlichting en een lichtgevende muur. Tegelijk blijft ook de authentieke uitstraling van dit oude Gentse pand aan de reien bewaard. Belga Queen serveert een stijlvolle brasseriekeuken, met wijn van Belgische wijnboeren uit de hele wereld.

Belga Queen – Graslei 10

Belga Queen

5. Glaskasteel

Pal in het oude hart van de stad verbaast het Marriott-hotel je met een historische gevel waarachter een spectaculair glazen atrium schuilt. Op deze ruime, rustige plek word je zelfs op de donkerste dagen volop met daglicht overspoeld én 's avonds sfeervol verlicht. In de Poppi Lounge Bar kun je rustig een kopje thee drinken, aan een cocktail nippen of een lichte snack eten. Dat is dus helemaal 'licht logeren'.

Ghent Marriott Hotel, Korenlei 10

Ghent Marriott Hotel

6. Genieten op twee wielen

In de reeks conceptbars springt Bar Bidon in het oog. Het hoekpand heeft om te beginnen twee volledige glaswanden. Je baadt hier dus niet alleen altijd in daglicht, maar houdt meteen ook voeling met het kloppende hart van de fietsstad. In het vintage interieur kun je niet naast de fietsen kijken. De fietsen zijn, net als vele accessoires, ook te koop. Het is uiteraard niet verboden ook fietsloos van een dampende kop koffie, een lichte lunch of een stukje taart te komen genieten.

Bar Bidon – Bisdomkaai 25

Bar Bidon

7. Zalige cityspa

Op de binnenkoer van Grand Hotel Reylof vind je het geklasseerde koetshuis, waarin de fijne wellness en spa Zen-Senses @ Reylof werd ondergebracht. Daarvan kun je ook als niet hotelgast gebruik van maken met een dagpas (€ 15). Zalig opwarmen in de sauna of hamam, wegdromen bij een professionele massage of toch maar een crèmemasker voor je gezicht? En daarna even opfrissen in het wellnessbad, waar dankzij de glazen wanden volop daglicht binnenstroomt. Na zonsondergang wordt de binnentuin natuurlijk sfeervol verlicht.

Zen-Senses @ Reylof – Grand Hotel Reylof – Hoogstraat 36

Zen-Senses

8. It-bags in de spotlights

Fashion addicts op zoek naar dé it-bag van het moment, moeten bij Rio zijn. In deze hippe boetiek staan designer handtassen, schoenen en accessoires letterlijk in de spotlights. Architect Glenn Sestig tekende voor de pure stijl met hout en natuursteen, en zorgde voor rekken en zuilen met vernuftige verlichting. Bezielster Christina verkoopt een indrukwekkende selectie handtassen, schoenen, juwelen en sjaals van gevestigde labels én atypische merken. Chic en mooi, maar niet stijf.

Rio – Lange Kruisstraat 29

Rio

9. Coffee (de)light

Serieus heerlijke koffie, mét kunstige barista-melkfiguren, overheerlijk biobrood (ook belegd) en onweerstaanbaar huisgemaakt gebak. Geniet in Barista van cupcakes, ontbijtgranola's, cookie crumble latte's, bosvruchtencrumble én... de locatie met uitzicht. Deze koffiebar vind je namelijk in een historisch pand dat als een spie van een taart op de hoek van twee straten ligt. Goed voor twee enorme raamwanden die het licht naar binnen zuigen.

Barista – Hippoliet Lippenplein 25

Barista

10. Glazen vismijn

Dieper in het hart van Gent kun je moeilijk raken. De locatie van de frisse, jonge brasserie De Oude Vismijn is ronduit fantastisch. Je eet er in een historisch gebouw met enorme glaswanden én een uniek uitzicht op de binnenstad. Perfecte plek dus voor een heerlijk licht gevoel. Intussen geniet je van een verzorgde brasseriekeuken met mediterrane accenten. Niet meteen honger? Je kunt je dorst ook gewoon laven aan de de bar.

Oude Vismijn – Sint-Veerleplein 5

Oude Vismijn

Partner Content

Gesponsorde content