10 must-do’s op onze nationale feestdag

21 juli is het onze nationale feestdag en dat moet gevierd worden! Feeling stelt alvast enkele leuke activiteiten voor waarmee je deze vrije dag kan vullen.

 

1. Hendrick’s & The Royal Cucumber

Ter gelegenheid van de nationale feestdag kweken Bartel Van Riet en Chef Pascal Devalkeneer een koninklijke komkommersoort voor Hendrick’s Gin. Dat doen ze in hun moestuin pal op het dak van Tour & Taxis te Brussel. In de week van 18 juli (en dus ook op onze nationale feestdag) kan je dan exclusief genieten van een gin-tonic met een royal touch: eentje met komkommerbes. Je kan daarvoor terecht bij deze zorgvuldig uitgekozen bars: Le Chalet de la Forêt in Brussel, La Pharmacie Anglaise te Brussel, The Mad Hatter in Antwerpen, Old Fashioned in het Gentse, Sophie’s Living Room te Koksijde en Gavius Club in Ans.

2. Roller Disco Dageraad, Antwerpen

Vandaag verloopt alles op rolletjes! Of toch als het van de Roller Disco in Antwerpen afhangt. Als je thuis nog ergens rolschaatsen hebt liggen, neem je die best mee, want ter plekke is slechts een beperkt aantal te huur. Groovy!

3. Openluchttheater met Daan, Antwerpen

Fans van de elektronische dansmuziek van Daan trekken het best naar het Antwerpse Rivierenhof. Tijdens het Openluchttheater geeft de Belgische popartiest het beste van zichzelf. The Tone Zones verzorgen het voorprogramma.

4. Zomerlicht, Blankenberge

Op 21 juli toevallig al een dagje zee gepland? Verplaats je ’s avonds dan zeker even naar de Zeedijk van Blankenberge voor een spectaculaire licht- en vuurshow in combinatie met muziek. Zomerlicht: afspraak om 22 uur!

Plots zin in een ijsje? Feeling selecteerde speciaal voor jou dé 10 beste ijssalons aan de Belgische kust.

5. Feest in de Warande, Brussel

Vanaf 10 uur kan je terecht in en rond het Warandepark van Brussel terecht voor Feest in de Warande. Niet alleen kan je er genieten van gratis animatie en een streepje muziek, maar ook zijn de musea en kerken in die zone speciaal open voor het publiek. Om de feestdag goed af te sluiten moet je om 23 uur op het Paleizenplein zijn voor een prachtig lichtspektakel.

6. Resto National, Brussel

Mosselen met frietjes kunnen op een dag als deze natuurlijk niet ontbreken, want: typisch Belgisch. Op het Vossenplein in de Marollen kan je vanaf 17 uur terecht voor ons nationaal gerecht, een pintje én muzikaal vertier. Voor vorst, voor vrijheid en voor mosselen! Meer info over Resto National vind je hier.

7. Gentse Feesten

De Gentse feesten zijn na meer dan 170 jaar een gevestigde festivalwaarde in ons land. En ook op 21 juli kan je er terecht voor alles wat jouw hartje begeert. Muziek van onder andere de Amy Winehouse Tribute Band, Gabriel Rios en Alice on the Roof. Geen zin in luide muziek? Geen zorgen, er is voor ieder wat wils. Ook voor tentoonstellingen, een wandeling of comedy kan je terecht in Gent.

8. Bal Nationale, Leuven

Smeer die zongebruinde benen alvast in! De Oude Markt van Leuven wordt vandaag omgetoverd tot een één grote dansvloer. Om half vijf leer je salsadansen met LeuvenSalsa en daarna draait DJ Karl Maxx de plaatjes aan elkaar. Doorlopend zorgt Café Jardin voor een stukje Frankrijk in eigen land: tongstrelende gerechten met een tof optreden op de achtergrond, jeu de boules met een lekker wijntje in de hand of liever heerlijk wegdromen tijdens een openluchtfilm? In Leuven kan het allemaal!

9. Bal Populaire, Mechelen

Als je fan bent van een vintage flair, rock-‘n-roll en zwierige jurken, dan is Bal Populaire van Radio Modern zeker iets voor jou. Volg danslessen en toon daarna jouw skills op de glanzende dansvloer op de Grote Markt. Laat je stylen, waan je één nacht lang een pin-upgirl en vergeet jouw nieuwe look vooral niet vast te leggen op foto.

10. Gratis yogasessie, Mechelen

Heb je het niet zo op dat zwart-geel-roodgedoe? Ga dan om 10 uur naar het Vrijbroekpark in Mechelen voor een gratis yogasessie, gegeven door gediplomeerde lesgevers van Yogaflow. Breng zelf best een yogamat en water mee en het enige wat je dan nog moet doen is… loslaten en genieten!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content