Van de sterkste podcasts en docuseries die ons in 2020 iets meer leerden over Black Lives Matter, antiracisme en wit privilege tot de leukste lokale decowinkels om je interieur te boosten en ‘een futuristische blik in de toekomst: het modelandschap post-corona’: dit zijn de Feeling-verhalen die je dit jaar absoluut gelezen moet hebben.

Periodiek vasten: hype of haalbaar dieet

Als er een gezondheidstrend is die dit jaar absoluut geboomd heeft, dan is het wel intermittent fasting. Van internationale sterren als Vanessa Hudgens, Justin Theroux en Queen B zelve tot bekende dieetgoeroes en lokale helden met een lichaam om u tegen te zeggen: zowat de hele wereld lijkt inmiddels wel verknocht aan de methode. Waarom deze ‘nieuwe’ dieettechniek plots zo populair is? En waarom het voor veel mensen zo voortreffelijk blijkt te werken? Feeling zocht het voor u uit.

Lees het volledige artikel hier.

Mode post-corona: de toekomst volgens Walter Van Beirendonck

Dat ons model van doorgedreven consumentisme en fast fashion een zekere feilbaarheid vertoont, wisten we al langer. Dat er best een paar grote veranderingen doorgevoerd worden, wil onze mode-industrie de toekomst ook post-corona overleven, werd het afgelopen jaar pijnlijk duidelijk. Hoe de toekomst van ons modelandschap er post-pandemie precies uitziet? Feeling vroeg het aan modeontwerper en fashion icon bij uitstek: Walter Van Beirendonck.

beste verhalen 2020

Lees het volledige artikel hier.

Staycation: 10 x droomhotels in eigen land 

Reizen in 2020: het zag er net iets anders uit dan anders. In plaats van en masse op het vliegtuig te stappen naar de meest adembenemende plekken aan de andere kant van de wereld, zochten we het met z’n allen noodgedwongen veel dichter bij huis. Niet alleen cabins in the woods, yurts en luxueuze boomhutten werden een gegeerd goed. Ook luxehotels in eigen land zorgden voor het broodnodige escapisme en vakantiegevoel. Feeling-reisredactrice Evy Van Elsacker zette de meest indrukwekkende opties op een rij.

Lees het volledige artikel hier.

Black Lives Matter: 10 x deze podcasts, docu’s en muziek deden ons nadenken over racisme 

Wat er naast corona nog meer alomtegenwoordig was het afgelopen jaar? Het politiegeweld tegen zwarten in de VS en de globale Black Lives Matter-beweging die daaruit voortvloeide natuurlijk. Ondanks de ongelukkig aanleiding kwam antiracisme – en alle vooroordelen die daar onderhuids nog rond sluimeren – wel eindelijk vooraan op de agenda te staan. Dé podcasts, documentaires, boeken en kunstprojecten die onze redactie dit jaar deden nadenken over racisme en wit privilege? We zetten ze voor jou op een rij.

black lives matter

Lees het volledige artikel hier.

Seksuologe Chloé de Bie over de liefde: “We mogen niet te snel opgeven”

Gelukkig was het in 2020 toch ook niet al kommer en kwel. Te midden van lockdown en hardleerse levenslessen ging Feeling ook op zoek naar de liefde. En ook die bleek het afgelopen jaar natuurlijk meer alive dan ooit. In onze grote relatiegids gingen we met behulp van verschillende experten ter zake na hoe het relatielandschap de afgelopen jaren veranderd is, wat mensen anno 2020 nog verlangen van de liefde en op welke vlakken we graag zien misschien ook een klein beetje verleerd zijn. Seksuologe en relatietherapeute Chloé de Bie is er alvast rotsvast van overtuigd: als het op de liefde aankomt mogen we vooral niet te snel opgeven.

Lees het volledige artikel hier.

Dit zijn ze: de winnaars van onze Belgian beauty awards

Ook op vlak van beauty brachten we u dit jaar weer op de hoogte van de meest gehypte trends van het moment, de absolute must-haves wat skincare betreft en de meest innovatieve make-upproducten van het moment. In het kader ‘koop lokaal’ focusten we ons dit jaar in het bijzonder op beauty labels van bij ons. Al verloren we natuurlijk de grote klassiekers en internationale nieuwigheden ook niet uit het oog. Het absolute summum van beide werelden? Die vonden hun weg tot bij onze Belgian Beauty Awards: van hét vrouwenparfum van 2020 tot de persoonlijke skincare-favoriet van onze redactie. Dit stuk wil je lezen.

Lees het volledige artikel hier

Van trager leven tot huidhonger: dé lockdown lessen van onze redactie 

beste verhalen 2020

Dat corona het leven zoals we het tot nu toe kenden ‘de ratrace’ eventjes totaal heeft lam gelegd, kunnen we niet ontkennen. Hoe we met deze bevreemdende combinatie van nieuw herwonnen ‘tijd’ aan de ene kant en een groot gebrek aan ‘sociaal contact’ en huidhonger aan de andere omgingen, was voor iedereen anders. Tot welke wijze levenslessen dit aparte jaar onze redactie gedwongen heeft? De opvallendste bemerkingen, meest inspirerende tips en amusantste bespiegelingen uit een bewogen coronajaar op een rij.

Lees het volledige artikel hier

Deco: 10 x lokale interieurshops om nu online deco en design te scoren

Een van de voornaamste resultaten van al die tijd in ons kot? Een collectief opborrelende drang om dat kot een beetje leuker aan te kleden. Met z’n allen sloegen we aan het (her-)decoreren: van de meest ambitieuze home grown urban jungle-projecten tot een sereen ingerichte home office-plek tot een living die creativiteit en inspiratie schreeuwt. Waar we al die nieuwe deco en design liefst gingen scoren: bij de lokale handelaar natuurlijk. Ook doorheen dat aanbod gidste Feeling u maar wat graag.

Lees het volledige artikel hier

Wildlife: 5 x avontuurlijke wandeltracks in eigen land 

Nog zo’n hype waar je dit jaar echt niet omheen kon? Eén woord: wandelen. Van hiken in de wilde natuur of wandelen op vergeten plekken tot een klein ommetje slenteren langsheen de mooiste meren van België tot iets meer stedelijk geïnspireerde architectuurwandelingen of een zoektocht naar lokale street art en andere kunst: van zodra we de benen konden nemen, waren we blijkbaar met z’n allen – maar dan wel bubbel-gewijs apart – onderweg. De meest avontuurlijke tracks in eigen land? Ook die zochten we even voor u uit.

Lees het volledige artikel hier

Female power: zo ziet de ideale regering van Feeling eruit 

Met al het coronanieuws van de afgelopen 366 dagen (uhu, 2020 was écht een schrikkeljaar in elk opzicht van het woord) zouden we het bijna nog vergeten, maar 2020 was ook het jaar waarin er eindelijk nog eens een nieuwe federale regering gevormd werd. Maar liefst 250 dagen heeft het geduurd echter vooraleer dat feit beklonken was. Dat kan beter, zo bedacht de redactie van Feeling. Ter ere van Internationale Vrouwendag vormden wij voor de gelegenheid dan ook een denkbeeldige regering, met daarin alleen vrouwen, die een bestaande, dan wel nieuwe ministerpost bekleden. Who run the world? Als je het ons vraagt liefst these girls.

Lees het volledige artikel hier

Nog meer inspirerende verhalen uit 2020: