3 cultuurtips voor dit weekend

Zin in een uitstap dit weekend, maar geen idee waar naartoe? Deze drie dingen wil je echt niet missen.

Opera Norma – Leuven

Opera Norma - Leuven

Opera Norma – Leuven

Het nieuwe cultuurseizoen in Kinepolis start vanavond terug. In Leuven kun je naar Norma gaan kijken, een opera over de liefde. “Een krachtige vrouw compromitteert haar idealen voor de liefde, maar wordt dan bedrogen door haar geliefde. Maar wat even aangrijpend is, is haar relatie met de jongere vrouw waarop haar voormalige geliefde zijn oog heeft laten vallen. Norma ziet in de jongedame zowel een rivale als een beeld van zichzelf.

De opera start om 18.35 uur. Hier vind je meer info en de volledige agenda van het cultuurseizoen.

The Rolling Stones 1965-1985 – It’s only Rock ’n Roll

The Rolling Stones 1965-1985 - It's only Rock 'n Roll

The Rolling Stones 1965-1985 – It’s only Rock ’n Roll

Deze uitzonderlijke foto-expo zoomt in op Mick Jagger & co in de jaren ’60 en ’70. Uitzonderlijke beelden van dé onsterfelijke rockgroep op het podium, maar vooral de backstage beelden en privékiekjes verrassen. Je ziet ze in het Brusselse Photo House van 22 september tot het einde van het jaar.

We have a dream – Amsterdam

We have a dream - Amsterdam

We have a dream – Amsterdam

De Nieuwe Kerk in Amsterdam staat altijd garant voor verrassende tentoonstellingen. Deze keer staan drie wereldverbeteraars centraal: Martin Luther King, Nelson Mandela en Mahatma Gandhi. Stuk voor stuk hadden ze een grote invloed op de geschiedenis van de twintigste eeuw. Dit is een expo met een schat aan beeld en geluid en van ieder een persoonlijk, iconisch voorwerp.

Meer tips voor het weekend:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content