4 x eropuit met de Vespa

De lente is het moment om erop uit te trekken met de Vespa. Bezit je zelf geen exemplaar? Wij vonden vier adressen waar je de scooter kan huren en kan vertrekken op Vespa-route. 

1. Fluisterstil door de Vlaamse Ardennen

Een elektroscooter heeft hetzelfde nostalgiegehalte als een Vespa, maar is fluisterstil. Volg maar eens de Hermesroute (42 km) in de bossen rondom Ronse, het hart van de Vlaamse Ardennen. Je huurt een elektroscooter bij Toerisme Ronse voor € 50 per dag, inclusief Hermesroute, toeristisch infopakket en combiticket voor het Museum voor Textiel (Must) en de Sint-Hermescrypte.

2. Groen Brussel

Rond Brussel vind je verrassend veel natuur, zoals het Terkamerenbos, de parken van Tervuren en het Kasteel van Beersel. Een gids van Vespatrips leidt groepjes vanaf 7 personen langs de mooiste groene plekjes en lekkerste culinaire haltes voor € 195 (1 persoon op 1 Vespa) of € 225 (2 personen op 1 Vespa), inclusief driegangenmenu.

3. Retro door het Pajottenland

Op trendy Vespa-lookalikes met automatische versnellingen is het supermakkelijk rijden. In het Pajottenland heeft Scoutertours 4 routes van 50 tot 100 km uitgetekend die je kunt downloaden en op eigen tempo kunt afleggen. Start om 10u30 in geuzenherberg In de Verzekering tegen de Grote Dorst in Eizeringen-Lennik. De paradijsplekjesroute voert je vandaar naar Lennik, Roosdaal, Galmaarden en Gooik. Huur een scooter voor € 75 per dag of € 120 per weekend.

4. Moeiteloos de Kwaremont op

De Ronde van Vlaanderen zonder zweten, dat kan met Vespatravel. Van de Scheldevallei snor je richting Kluisbergen, met een lunch op de Kwaremont. Daarna rij je over de Paterberg en de Koppenberg, naar Maarkedal. Vanop de heuvels heb je een schitterend uitzicht. Voor 5 tot 10 deelnemers, vanaf € 164 per persoon. Per medepassagier betaal je € 35.

Partner Content

Gesponsorde content