4 zalige picknickplekken

Mooi weer = picknick-tijd! En dat doe je uiteraard niet in je achtertuin, maar op een inspirerende plek buitenshuis.

 

1. Genk: Mijmeren bij de mijnen

Picknicken in de schaduw van een oude kolenmijnschacht: het is eens iets anders. C-mine, een oude mijnsite omgetoverd tot een ontmoetingsplek voor jong en oud, herbergt ook een restaurant en een bioscoop, maar beklim vooral een van de mijnterrils in de buurt, dan heb je een uniek uitzicht over Genk.

C-mine – Evence Coppéelaan 91 –  3600 Genk.

C-Mine

2. Leuven: Loungen op z’n Leuvens

Voor Leuvense locals is de Keizersberg een must tijdens zonnige dagen. Je kunt er heerlijk zonnen, wandelen en picknicken, want de Keizersberg is omringd door een prachtige tuin. Onlangs werd het domein trouwens gerenoveerd. Hier kun je heerlijk genieten van de ondergaande zon.

Keizersberg – Mechelsestraat 202 – 3000 Leuven.

Keizersberg

3. Gent: Sunset aan de Schelde

Een absolute hotspot in Gent is Portus Ganda, meer bepaald de platformen die vanaf de brug langs het water slingeren, waar de Schelde en de Leie samenvloeien. Het is een gezellige, informele plek, ver weg van alle drukte.

Portus Ganda – Julius de Vigneplein – 9000 Gent

Portus Ganda

4. Antwerpen: Ooh in A

In de Scheldebocht aan de Kattendijksluis ligt de mooiste plek van Antwerpen om van de ondergaande zon te genieten. Je neemt er plaats op een betonnen platform (dus niet vergeten je picknickdeken en een paar kussens mee te brengen).

Kattendijksluis , Kattendijkbrug, 2000 Antwerpen.

 

Kattendijksluis

Nog meer inspiratie voor wanneer het mooi weer is:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content