5 expo’s die je niet mag missen

Een goed voornemen voor 2018, is het opsnuiven van meer cultuur. Om jullie te helpen dit voornemen te verwezenlijken hebben we 5 expo’s opgesomd die jullie zeker moeten bezoeken volgend jaar!

1. Lara’s wondere wereld

Fotografe Lara Gasparotto werd al opgemerkt aan het einde van haar studies aan Saint-Luc in Luik. Haar werk blijft verrassend en spontaan, ondanks de maturiteit die ze heeft verworven. Ze toont hier haar levendige en contrastrijke wereld, van bespiegelende mijmeringen tot adembenemende landschappen, van sensuele ensceneringen tot ruwe fragmenten geplukt uit het dagelijkse leven.

Lara Gasparotto, 14 dec. 2017 – 14 jan. 2018, Botanique, Brussel
Botanique.be

expo

2. A’dam goes art

Jaarlijks 46.000 bezoekers, dat is niet niks. Het Amsterdam Art Weekend oefent een aantrekkingskracht uit op vakmensen én het brede publiek. Meer dan 50 galerieën, musea en academies zetten hun deuren open. Dit jaar is er ook een internationaal gastprogramma waaraan gerenommeerde buitenlandse instellingen deelnemen.

Amsterdam Art Weekend, 23 – 26 nov., Diverse locaties in Amsterdam
Amsterdamart.com

expo

3. Nu naar Londen

Tijdens zijn korte en turbulente leven ontwikkelde Modigliani een geheel eigen, herkenbare stijl. Hoewel ze aanvankelijk verguisd werden, behoren zijn sensuele naaktschilderijen nu tot de meest geliefde, iconische werken van de 20ste eeuw. Op deze uitgebreide overzichtsexpo zie je twaalf van deze naakten, maar ook sculpturen en portretten van bekende tijdgenoten, onder wie Picasso en Brancusi.

Modigliani, 23 nov. 2017 – 2 april 2018, Tate Modern, Londen
Tate.org.uk

expo

4. Alles gaat voorbij

Margriet Luyten is gefascineerd door tijd en vergankelijkheid. Ze volgde het sterfbed van haar moeder, portretteerde honderdjarigen en bewerkte bestaande doodsportretten van kinderen tot iets heel efemeers. Voor dit project, Levenswerk, filmde ze oude kunstenaars en kunstbemiddelaars. Ze stelt hen de vraag wat ze denken bij het gezegde ‘Ars longa vita brevis’ en versterkt daarmee het gevoel van het stille, maar onherroepelijke voorbijgaan der dingen.

Margriet Luyten, ‘Levenswerk II – De Kunstbemiddelaars’, 15 dec. 2017 – 7 jan. 2018,
M HKA, Antwerpen
Muhka.be

5. Wees niet bang

Van terroristische aanslagen tot klimaatopwarming: angst beheerst vandaag de wereld. Krampachtig trachten we de controle te heroveren en zoeken we naar houvast. De tentoonstelling wil de vele gezichten van deze instinctieve emotie laten zien. Hoewel angst van alle tijden en culturen is, werd hij telkens anders beleefd, gecultiveerd en bestreden. Van ‘godsvrezend’ tot angst voor de medemens, van hoogstpersoonlijke fobie tot massahysterie, het komt allemaal aan bod.

Angst, 11 nov. 2017 – 27 mei 2018, Guislain museum, Gent
museumdrguislain.be

expo

Door: Annelies Vanbelle

Meer expo’s die je moet bezoeken:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content