5 tips om thuis een heerlijk vakantiegevoel te creëren

Kijk je al zo lang uit naar een reis? Gelukkig kun je ook thuis een vakantiegevoel creëren. Dankzij deze tips kom je al een heel eind.

1. Zet het internet uit, ook op je mobiel

Internet is fantastisch, maar even het gevoel hebben onbereikbaar te zijn werkt bevrijdend. Af en toe offline zijn ondersteunt je vakantiegevoel. Op reis zoek je toch ook niet meteen de wifi-hotspot op. Ga dan iets leuks beleven buiten de deur, net zoals je op vakantie doet. Of lees rustig een boek op de bank zonder Whatsapp – en Facebook pop-ups. Hier een lijstje met de vijf boeken die je in de zomer moet lezen.

2. Kijk geen televisie en volg minder nieuws

De televisie houdt ons vast in het dagelijkse leven. Het is een routine geworden waarbij we het nieuws, het weer, jouw favoriete soap en nutteloze mediahypes volgen. Stap hier eens van af en kom ‘buiten’ de snelle maatschappij te staan. Je zal hierdoor sneller een vakantiegevoel creëren. Minder media-consumptie maakt automatisch ruimte voor meer ‘leven’.

3. Ontdek nieuwe plekjes

Als je op vakantie bent, ontdek je elke dag nieuwe dingen. Thuis kan je dit ook. Ga in je dorp of stad eens naar andere plekjes dan dat je normaal doet. Ga wandelen en sla nieuwe en onbekende straten in. Je zal merken dat er meer te beleven valt in je buurt. Ga op ontdekking en vergroot je vakantiegevoel. Verken ook eens een natuurgebied in de buurt of organiseer een picknick langs een riviertje. In natuurgebieden is het altijd leuk om te wandelen. Ontdek hier 17 redenen waarom wandelen zo gezond is.

4. Richt je huis in als vakantiehuis

Minimalisme zorgt voor hét vakantiegevoel. Vakantiehuisjes zijn zodanig ingericht dat je enkel de belangrijkste benodigdheden kan terugvinden. Geen overbodige spullen is de boodschap. Op reis besef je vaak dat je het met minder spullen heel leuk kunt hebben. Natuurlijk is een vakantiehuis een tijdelijk verblijf. Maar toch, eens je het overbodige opruimt voelt je huis meteen vakantie-achtig. Nood aan de grote schoonmaak in je dressing? Hier lees je hoe je dat doet.

5. Geniet en ontspan, zonder schuldgevoel!

Als je op vakantie bent geniet je. Ook van jezelf. Als je verwikkeld bent in het drukke dagelijkse leven, dan voel je je misschien schuldig als je wilt genieten. Er zijn altijd wel ‘dingen die moeten gebeuren’. Zo komt er natuurlijk nooit een einde aan je werk. Er is altijd meer te doen dan je kunt doen. Maar het moet gezegd: er zijn veel dingen die kunnen wachten. Zoek je rust thuis op als je het jezelf gunt. Lees een hele namiddag, rust uit en je zal je lekker vrij voelen. Dat allemaal zonder schuldgevoel.

Als je terugkomt van reis wil je zo lang mogelijk in de vakantiestemming blijven. Met deze 5 tips krijg je een langdurig vakantiegevoel.

Lees ook:

Dit zijn de ideale vakantiedagen op Ibiza volgens 4 BV’s

8 x heerlijke restaurants op je citytrip naar Barcelona

12 x de meest bijzondere hotels ter wereld

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content