6 x deze films en series zijn niet te missen op Streamz

Andreas Ilegems

Blijf jij graag op de hoogte van what’s hot op de streamingwebsites? Kwestie van mee te kunnen discussiëren tijdens lunch met collega’s of een avondje uit met vrienden? Onze film- en tv-expert, Andreas Ilegems, helpt je graag mee te blijven. Dit zijn zijn tips voor Streamz deze maand.

6 x what’s hot op Streamz

1. Succession Seizoen 4

Na elke seizoensfinale van de meesterlijke familiesaga Succession vraag je je af hoe de reeks in godsnaam verder gaat. Seizoen drie eindigde met een geweldige cliffhanger die ons met een heleboel vragen achterliet. Zoals: wat gaat er gebeuren met Shiv en Tom? Er zal vast spreekwoordelijk bloed op de vloer van de directiekamer vloeien in dit vierde – en allerlaatste! – seizoen van een van de beste series van het afgelopen decennium.

2. Bodies Bodies Bodies

De Nederlandse filmmaakster en columniste Halina Reijn (Red Lights) maakt haar Engelstalige filmdebuut met Bodies Bodies Bodies. Het verhaal is niet erg subtiel, maar wel heel vermakelijk: zes twintigers worden ‘s nachts opgesloten in een huis tijdens de doortocht van een orkaan, krijgen drank en drugs en vervolgens worden de lichten en wifi-verbinding uitgedaan. Een donkere satire over Gen Z die Agatha Christie, Euphoria en Lord of the Flies in de mix gooit.

3. Where the Crawdads Sing

Reese Witherspoon produceerde deze aangrijpende verfilming van Delia Owens gelijknamige boekfenomeen, Daar waar de rivierkreeften zingen. Het onbegrepen moerasmeisje Kya (Daisy Edgar-Jones uit Normal People, dé actrice van het moment volgens ons) sleurt je mee in haar wereld wanneer er in het zompige moeraswoud een lijk wordt aangetroffen en ze van moord wordt verdacht.

4. Bullet Train

Brad Pitt steekt de draak met zichzelf in deze vermakelijke komische actiefilm. Hij vertolkt Ladybug, een huurmoordenaar die een aktetasje moet bemachtigen tijdens een reis met de hogesnelheidstrein tussen Tokio en Kyoto. Wat hij niet weet, is dat de trein ook andere moordenaars vervoert die net zoals hij achter het koffertje aan zitten. Pitt, bijna zestig jaar oud, deed volgens de stuntcoördinator vrijwel al zijn eigen stunts. Een geboren atleet.

5. Rain Dogs

Een atypische Britse reeks met een rauwe authenticiteit die je zelden ziet op televisie. Het verhaal draait om een alleenstaande moeder in Londen die schrijfster probeert te worden en een goede ouder probeert te zijn voor haar dochter. Maar ze is arm en heeft een drankprobleem, en tussen het strippen en paaldansen door moet ze de eindjes aan elkaar zien te knopen. Cash Caraway, bekend van haar populaire memories Skint Estate, heeft Rain Dogs geschreven. Een serie vol donkere humor en interessante personages waar je je snel aan gaat hechten.

6. Dansaertvlamingen

Een sketchprogramma over millennials in hippe koffiebars, vlotte reclameboys met een koersvelo en vingerwijzende hipsters. Dansaertvlamingen zoekt humor in ongemakkelijke, uitvergrote situaties. De reeks komt uit de koker van Sara Leemans, eveneens de bezieler van het populair gelijknamig instagramaccount waarin ze de spot drijft met de grote en kleine privileges van dertigers en veertigers uit de middenklasse.

Meer tips:

Partner Content

Gesponsorde content