Amy Winehouse lééft: BAFTA én GRAMMY voor beste docu

Gisteren gingen op de 58ste Grammy Awards-uitreiking in Los Angeles rapper Kendrick Lamar en popdiva Taylor Swift lopen met de vette prijzen. En uiteraard was het weer een wervelende show, niet in het minst dankzij Lamar. Maar Amy was er ook bij!

Een dag na het winnen van de BAFTA voor Best Documentary won 'Amy, the girl behind the name' ook de Grammy voor Best Music Film.

Hierin brengt de Brits-Indische Asif Kapadia een puur en authentiek beeld van wie Amy werkelijk was, een levendige meid boordevol talent en met een geweldig gevoel voor humor. De concurrentie was nochtans niet mis: James Brown, Foo Fighters, Nina Simone en Roger Waters van Pink Floyd. Kapadia haalt het volgens ons dankzij zijn klare en eerherstellende kijk op Amy. Bekijk deze documentaire en begrijp zo veel meer dan wat er in de media verteld werd!

bafta

Dat zei ook Kapadia in zijn speech: 'We really fell in love with her when making the film. And our aim and mission was to try and tell the truth about her. To show the world what an amazing person she was, how intelligent, how witty, how beautiful she was, before it all kind of got out of control and went a bit crazy.'

Op naar de Oscars, waar deze prent ook genomineerd is voor Best Documentary!

Tanja Dierckx Chef human interest & cultuur Tanja Dierckx houdt van cultuur in alle vormen en kleuren. Voor Feeling interviewt zij baanbrekers, gastvrouwen en andere gewone mensen met een interessant kantje. Elke zondag blogt zij onder de titel 'Food for Thought'.

Zie ook Food for Thought: Zo willen we Amy Koesteren

Partner Content

Gesponsorde content