Blog: al is de leugen nog zo snel...

Ilse Ingang

Dit nog redelijk nieuwe jaar beginnen met een boek dat bol staat van de leugens? Ja, dat doen we lekker toch. Omdat het een geweldige lees-in-één-ruk-uit ervaring was.

 

Ik leerde de schrijfster van Grote kleine leugens, Liane Moriarty, kennen via onze eigenste en onvolprezen boekenrecensente Johanna Spaey (lees elke maand haar tips en je mist geen enkel goed boek meer). Zo omschreef zij het een paar maanden geleden in Feeling:

Madeline ziet met lede ogen toe hoe haar kind de kleuterklas deelt met de dochter uit de nieuwe relatie van haar ex. De beeldschone Celeste is dan weer de ster van de speelplaats, maar ze verbergt een duister geheim. En dan is er nog Jane, alleenstaande mama, ook al met een geheim. De daaropvolgende ouderavond loopt helemaal uit de hand wanneer er een dode valt. Al snel blijkt hoe woest de oorlog wordt gevoerd tussen perfecte ouders met perfecte kinderen, ex-partners, stiefmoeders en iedereen die zich doorgaans op een speelplaats ophoudt. Vorig jaar werd Liane Moriarty al tot bestsellerqueen gekroond dankzij Het geheim van mijn man. Grote kleine leugens is net zo grappig, scherp en verrassend. Moriarty bouwt haar plot op rond de kleine gevaarlijke leugens die ouders nodig hebben om hun imago in stand te houden en schuwt ook het taboe rond huiselijk geweld niet.

Het boek was in het Engels zo’n bestseller dat er een HBO-serie van 7 afleveringen van werd gemaakt met Nicole Kidman, Reese Witherspoon en Alexander Skarsgård. Hartverwarmend op koude winterdagen.

Grote kleine leugens, Liane Moriarty, uitg. Bruna

– Lees ook: Het geheim van mijn man, Liane Moriarty, uitg. Bruna

– Release van de serie: 19 februari 2017

Op zoek naar nog meer topboeken? Ontdek dan hier welke boeken je moet lezen voor ze op het witte doek verschijnen. 

Lees hier de vorige blogs van Ilse:

Partner Content

Gesponsorde content