Boekenwurmen opgelet, er is een nieuw boekenfestival in town! Van 1 tot 7 november kan je genieten van de beste en nieuwste boeken in Antwerp Expo tijdens LEES!.

 

Trek er een weekendje op uit met de familie en bezoek LEES!, het nieuwste boekenfestival in Antwerpen. Kinderen zijn er koning, boekenwurmen halen er hun hart op en ook beginnende lezers hebben het er naar hun zin. En er is meer: je krijgt er de kans om je favoriete (inter)nationale auteur te ontmoeten.

Wat mag je nog verwachten op LEES!?

Veel live-actie! Met een kinderpodium, auteurspodium, auteurspaviljoen, boekathon en signeersessies, kan je er immers veel meer doen dan verdwalen tussen boeken. Zo kan je er ook fysiek en digitaal verhalen lezen en vertellen, verspreid over 3 hallen. Via themazones loodst LEES!. je naar je favoriete genre: literatuur, non-fictie, kunst & lifestyle, kinderen, reizen, thrillers. Geen tijd vrij overdag? Geen probleem, op 4 november staat er immers een gezellige nocturne gepland. Nog een reden om je ticket te kopen: met je ticket voor LEES! kun je in november nog een gratis bezoek brengen aan een stedelijk Antwerps museum.

Dé top 3 boeken van het moment

De liefdesbrief (Lucinda Riley)

In De liefdesbrief krijgt de jonge journaliste Joanna de opdracht verslag te doen van de uitvaart van Sir James Harrison, een wereldberoemde acteur. Na de begrafenis ontvangt ze een mysterieuze brief, met aanwijzingen die naar een explosief geheim lijken te leiden – een geheim dat de acteur zeventig jaar lang verborgen heeft gehouden. Met behulp van Sir James’ kleinzoon ontrafelt Joanna langzaam maar zeker het raadselachtige verhaal. Tijdens haar zoektocht ontdekt ze echter dat verschillende machtige mensen de brief willen hebben. En die zullen haar ten koste van alles proberen tegen te houden…

€ 21,99 – Koop hem hier

Minjan (Margot Vanderstraeten)

In Minjan vertelt Margot Vanderstraeten over haar talloze nieuwe ontmoetingen die zij opdeed na het verschijnen van haar boek Mazzel tov binnen de orthodox-Joodse gemeenschap. Zo is er chef-kok Mosje van het beroemde Hoffy’s in Antwerpen, die iedereen die daarom vraagt graag uitleg geeft over Joods-culinaire tradities en het chassidi­sche leven; er is fotograaf Dan die met zijn scherpe, humorvolle blik als enige de chassidische gemeenschap van binnenuit mag fotograferen; er is Esther, de eigenzinnige, eveneens chassidische mame die de noodzaak van taboes verdedigt en met Margot redetwist over de ultraorthodoxe opvoeding en scholing.

€ 22,99 – Koop hem hier

De jongen, de mol, de vos en het paard (Charlie Mackesy)

‘Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol. ‘Lief,’ zei de jongen. ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden. De Nederlandse editie van ‘The Boy, the Mole, the Fox and the Horse’ is prachtig vertaald door Arthur Japin, waardoor de teksten nog dichterbij komen. Een moderne klassieker, die je kijk op het leven verandert.

€ 20 – Koop hem hier

Koop jouw ticket voor LEES! hier.

Lees ook