Feeling boekenclub: 5 x boeken om dit weekend te lezen

Weekend: het uitgelezen moment om je in de sofa te nestelen met een goed boek. Nood aan inspiratie? Dit zijn vijf van onze favorieten.

Prachtige wereld, waar ben je? – Sally Rooney

Prachtige wereld, waar ben je? - Sally Rooney

Prachtige wereld, waar ben je? – Sally Rooney

Sally Rooney – van Normale mensen – omschrijft in haar nieuwe boek vier mensen die elkaar liefhebben en pijn doen. Alice ontmoet Felix, ze vraagt of hij meegaat op reis naar Rome. Ze voelen zich aangetrokken tot elkaar, maar kunnen ze elkaar ook vertrouwen? Alice’ beste vriendin Eileen verwerkt een pijnlijke relatiebreuk en flirt weer met Simon, die ze al kent van kindsaf aan. Ze houden van elkaar, maar willen ze daarvoor hun vriendschap op het spel zetten? Het boek gaat over seks, vriendschap en over de wereld waarin zijn leven.

Prachtige wereld, waar ben je? – Sally Rooney – Ambo | Anthos

Geheimen – Domenico Starnone

Geheimen - Domenico Starnone

Geheimen – Domenico Starnone

Pietro en Teresa hebben een stormachtige relatie. Op een avond besluiten ze elkaar hun diepste geheim te vertellen. Kort daarna gaan ze uit elkaar. Wanneer Pietro op het punt staat te trouwen, duikt Teresa terug op. Pietro is doodsbenauwd dat Teresa zijn geheim zal opbiechten en zijn leven zal verwoesten.

Geheimen – Domenico Starnone – Atlas Contact

 

Het weekend – Charlotte Wood

Het weekend - Charlotte Wood

Het weekend – Charlotte Wood

Het weekend is een roman over ouder worden, vriendschap, carrière en liefde. Jude, Wendy, Adel en Sylvie zijn hartsvriendinnen. Als Sylvie overlijdt, komen de vriendinnen zoals elk jaar samen in haar strandhuis. Deze keer niet om te feesten, wel om op te ruimen. Zonder de evenwichtige Sylvie lijken de verhoudingen verstoord en steken frustraties de kop op. Maakt het weekend hun band sterker of is dit het einde van een jarenlange vriendschap?

Het weekend – Charlotte Wood – Ambo | Anthos 

Een teken van jou – Sofie Cramer

Een teken van jou - Sofie Cramer

Een teken van jou – Sofie Cramer

Als Clara’s grote liefde Ben plots overlijdt, stort haar wereld in. Ben was altijd degene bij wie ze haar hart kon uitstorten, dus na zijn dood stuurt ze regelmatig berichtjes naar zijn nummer om haar dagelijkse beslommeringen te delen, herinneringen op te halen of om een teken te vragen. Wanneer Bens telefoonnummer na een tijdje terug wordt vrijgegeven, komen de berichten bij Sven terecht. De journalist raakt geïntrigeerd door de berichtjes en gaat op zoek naar de afzender.

Een teken van jou – Sofie Cramer – Boekerij

Jij mag alles zijn – Griet Op De Beeck

Jij mag alles zijn - Griet Op De Beeck

Jij mag alles zijn – Griet Op De Beeck

Lexi’s tweelingbroertje is overleden op jonge leeftijd. Haar mama is dit nooit te boven gekomen en slaagt er niet in het leven terug op te pakken. Lexi wil zo graag haar mama redden en verliest zichzelf erin. Het boek is er voor jonge lezers, maar ook voor volwassenen die zich herkennen in het verhaal of graag eens in het hoofd van een negenjarige kijken.

Jij mag alles zijn – Griet Op de Beeck – Promotheus 

Meer tips voor het weekend:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content