Dé danstip: Radio Modern

Tijdens de Gentse Feesten neemt Radio Modern, het retro dansevent, tien dagen lang de Stadshal in Gent in. Je kunt er met je haar in een heerlijke vetkuif of fraaie krullen een hele avond lang swingen en rock-'n-rollen op de tonen van onder andere deejay Phoenix en de Boppin' Benvis Brothers. De ravissante danseressen van The Retronettes doen het je alvast voor.

Radio Modern The House of Swing, Gentse Feesten, Stadshal, Emile Braunplein, 9000 Gent, 18-28/7, Gratis inkom

Ontdek 5 zomerse dansevents

Tango aan de Schelde

Op Antwerpen Danst aan de Kattendijksluis in de Scheldebocht in Antwerpen ligtelke zomer een mooie dansvloer. Met uitzicht op de ondergaande zon kun je er elke dinsdag- en donderdagavond gratis dansles volgen. Daarna is er een bal tot middernacht.

Antwerpen Danst , Kattendijksluis, Antwerpen, di en do, les 19u30-20u30, tot 28/8.

Uptempo in Hasselt

Elke dinsdagavond verandert de Grote Markt in Hasselt in één grote dansvloer, waar je verschillende dansgenres kunt aanleren en uitproberen. Laat je hartslag tijdens Hasselt Danst de hoogte in schieten met een uurtje merengue, swing of mambo.

Hasselt Danst, Grote Markt, Hasselt, dinsdagavond, 18u30-22u, tot 26/8.

Folklore op het kasteel

Vlaamse en buitenlandse groepen gaan voor een wereldfestival vol dans en muziek in Wijnendale. Ka-dans wordt afgetrapt met een vrolijke tropical party in de feesttent naast de kerk. De andere optredens bekijk je op het mooie kasteeldomein van Wijnendale.

Ka-dans, Kasteeldomein Wijnendale,Oostendestraat 390, Torhout,8-14/8.

De Grootste Dansvloer

Gratis groot dansfestijn op wat misschien wel de grootste dansvloer van Vlaanderen wordt (ze doen alvast een gooi naar het record). Ballroom Brugeoise sluit het jaarlijkse 14-daagse Klinkers-festival inBrugge af met Benenwerk: ontdek maar liefst 11 soorten dansmuziek verspreid over verschillende podia, van salsa, tango, quickstep en lindy hop tot streetdance. Iedereen met danskriebels is welkom!

Benenwerk, Ballroom Brugeoise, Brugge, 9/8.

Salsa in openlucht

Nu ja, niet helemaal in openlucht. Salsa Open Air Party is een nostalgische danstent met spiegels en glimmende houten dansvloer in Lommel waarin je kunt schuilen voor een zomers buitje. Verder niets dan zonneschijn op dit zuiders dansevent.

Salsa Open Air Party, Burgemeesterspark, Stationsstraat 2, Lommel, 23/8.

Partner Content

Gesponsorde content